YÖK'ten İstanbul Şehir Üniversitesi açıklaması

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), İstanbul Şehir Üniversitesi'ne yönelik haciz işlemi ile ilgili, "Bir vakıf üniversitesinin kendi yetkileri dâhilinde ve özerk yapıları gereği mali konularda almış olduğu kararların sonucunda karşılaştığı yasal süreçlerden YÖK’ün mesul tutulamayacağı açıktır" açıklamasını yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
YÖK'ten İstanbul Şehir Üniversitesi açıklaması

YÖK'ün internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 129 devlet, 74 vakıf ve 5 vakıf MYO olmak üzere toplamda 207 yükseköğretim kurumunun bulunduğu ifade edildi. Son yıllarda sayısı artmış olan vakıf üniversitelerine ilişkin yasaların belli sorunlara yönelik çözümlerde yetersiz kaldığına işaret edilerek, İstanbul Şehir Üniversitesi'ne uygulanan haciz işlemini, bu işlemin sonuçlarını ve YÖK’ün konuya ilişkin pozisyonunu da bu çerçevede değerlendirmenin yerinde olacağı kaydedildi.

'KREDİ KULLANIMI YÖK’ÜN ONAYINA BAĞLI DEĞİL'

31 Mayıs 2008 tarihinde kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin 7 fakültesi ve 1 meslek yüksekokulunda 7 bini aşkın öğrencisiyle yükseköğretime devam ettiği kaydedilirken, vakıf üniversitelerinin idari ve mali mekanizmalarının devlet üniversitelerinden farklı olduğu vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER