için kaldı

Kadir İnanır'dan Soylu'ya yanıt: Bizim tek derdimiz barış olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hapisteki Demirtaş’ın ‘Devran’ kitabından uyarlanan tiyatro oyununu izleyen Kadir İnanır'ı “Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler” sözleriyle eleştiridi. Kadir İnanır, Soylu'nun bu sözlerine karşılık “Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun” yanıtını verdi.

F5HABER F5HABER
Kadir İnanır'dan Soylu'ya yanıt: Bizim tek derdimiz barış olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cezaevindeki Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan tiyatro oyununa çözüm sürecinin ‘Akil İnsan’ı sanatçı Kadir İnanır’ın da gitmesini sert bir dille eleştirdi.

KONUŞMAK İSTEMİYORUM

Soylu, “Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız” dedi.

Sanatçı Kadir İnanır ise Hürriyet'in Soylu'nun bu sözlerini hatırlatması üzerine “Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun” demekle yetindi.

BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Sanatçı Jülide Kural, HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Devran” kitabını sahneye uyarladı ve oyun 11 Ocak Cumartesi akşamı izleyici ile buluştu. Oyunun ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye’nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil” dedi.

SONRAKİ HABER