için kaldı

En Cömert 26 Ünlü

Şöhret bir düzeyde etki yaratabilme gücü anlamına gelir. Birçok ünlü bu etkiyi iyilik yapmak için kullanır. İşte en cömert 26 ünlü!

PARADURUMU PARADURUMU
En Cömert 26 Ünlü

Şöhret bir düzeyde etki yaratabilme gücü anlamına gelir. Birçok ünlü bu etkiyi iyilik yapmak için kullanır. İşte en cömert 26 ünlü!

Bazıları, kuruluşlar ve onlar için önemli olan amaçlar için fon toplamak adına isimlerini kullanır. Diğerleri zamanlarını, eşyalarını ve/veya paralarını bağışlar. Birçoğu bunların hepsini yapar. 

Her hayırsever bağışın bir değeri olsa da bu ünlülerin her biri bir milyon doların üzerinde bağışta bulundu, bazen bunu birden fazla kuruluş ve amaç için yaptılar.

1. Jon Bon Jovi

Net değer: 410 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Şarkıcı, müzisyen, girişimci, yapımcı 

Finansman alanları: Yoksulluk, evsizlik, açlık, insan hakları, gaziler, eğitim, sağlık...

Şarkıcı ve aktör Bon Jovi hayırseverliği ile tanınır.

2005 yılında, Katrina Kasırgası'ndan sonra New Orleans'taki yeniden yapılanma çabalarına yardımcı olmak için 1 milyon dolar bağışladı ve Rolling Stone'a göre, Sandy Superstorm New Jersey'i uçurduktan sonra New Jersey Hurricane Sandy Yardım Fonu'na 1 milyon dolar daha bağışladı.

Jon Bon Jovi Soul Foundation aracılığıyla, yoksulluk ve/veya evsizlik yaşayanlara yardım etmek için de çalıştı. Aynı zamanda gönlünden ne koparsa konseptindeki Soul Kitchen restoranını açtı ve 2019'da evsiz gaziler için evler inşa etmeye yardım etmek için vakıf aracılığıyla 500.000 dolar bağışladı ve yeni şarkısından elde ettiği geliri hizmet köpeklerini eğiten bir organizasyona bağışladı.

 

2. Sandra Bullock

Net değer: 200 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Oyuncu, yapımcı

Finansman alanları: Afet yardımı, hayvanlar, insan hakları, çocuklar

Afet olduğunda hemen harekete geçen Sandra Bullock, 11 Eylül'den sonra Amerikan Kızıl Haçı'na 1 milyon dolar ve Harvey ve Katrina Kasırgaları'ndan sonra her biri için ayrı ayrı 1 milyon dolar daha bağışladı.

Haiti'deki 2010 depreminden sonra, Sınır Tanımayan Doktorlar'a 1 milyon dolar katkıda bulundu. Ayrıca, Japonya'daki 2011 depremi ve tsunamisinden (1 milyon dolar) sonra bağış yapan ilk ünlü olduğu bildirildi.

Daha yakın zamanlarda, 2018'de yangınla mücadelede yardım için Kaliforniya'daki Kızıl Haç ve Ventura County Humane Society'ye de (yaklaşık 500.000 $) katkıda bulundu.

 

3. Will ve Jada Pinkett Smith

Toplam net değer: 400 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Aktör, rapçi (Will Smith), aktris, şarkıcı, söz yazarı, senarist, yazar, yapımcı (Jada Pinkett Smith)

Finansman alanları: Eğitim, sanat, sivil haklar, AIDS, imkanları kısıtlı gençler, yoksulluk, insan hakları

Bu Hollywood'un güçlü çifti, hayırseverliklerini aileleri desteklemeye ve yaşamları iyileştirmeye odaklıyor. 

Sanat ve eğitim, sosyal güçlendirme ve sürdürülebilirliğe odaklanan Will ve Jada Smith Aile Vakfı'na ek olarak, memleketleri Philadelphia ve Baltimore'daki bir dizi başka kuruluşa ve okula bağış yaptılar.

Çift, hayırseverliklerinin çoğunu vakıfları aracılığıyla sessizce yaparken, 2008'de çeşitli hayır kurumlarına 1.300.000 dolar ve 2011'de 900.000 dolar bağışladıkları bildirildi.

4. Richard Branson

Net değer: 5,1 milyar dolar

Zenginliğin kaynağı: Girişimci, yatırımcı, yazar 

Finansman alanları: Çevre, iklim değişikliği, eğitim

Forbes'a göre, Virgin Group'un kurucusu, alternatif yakıt geliştirmek ve çevresel krizlerle mücadele etmek için 2006'da 3 milyon dolar taahhüt etti ve kadınların eğitimine ve girişimciliği teşvik etmeye odaklanan Sara Blakely Vakfı'na 750.000 dolar fon sağladı.

 

5. Mel Gibson

Net değer: 425 milyon dolar 

Zenginliğin kaynağı: Oyuncu, yönetmen, yapımcı, senarist 

Finansman alanları: Sağlık hizmetleri, afet yardımı, kanser

Money, Mel Gibson'ın çocuklar için sağlık bakımı için hastanelere 10 milyon dolar ve Stan Kasırgası'nın iyileşmesi için Meksika'ya 1 milyon dolar bağışladığını bildirdi.

 

6. Oprah Winfrey

Net değer: 3.5 milyar dolar

Zenginliğin kaynağı: Talk show sunucusu, oyuncu, TV yapımcısı, medya yöneticisi

Finansman alanları: Eğitim, sağlık hizmetleri, afet yardımı, çocuklar, medeni haklar, yoksulluk, istismar, gaziler 

TV talk show kraliçesi Oprah, tanınan en cömert ünlüdür. Programındaki hediyeleriyle tanınan Oprah, kendisi için önemli olan amaçlara hizmet eden önemli bağışlar yaptı. 

2005'te Katrina Kasırgası çabalarına 10 milyon dolar ve 2007'de kadınlar ve çocuklar adına eğitim, savunuculuk ve sağlık hizmetleri için 50.200.000 dolar katkıda bulundu.

People dergisi, 2009 yılında Oprah Winfrey Vakfı aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki kadınlar ve çocuklar adına eğitim ve sağlık hizmetlerini desteklemek için yaptığı bağışların toplam 40 milyon doları aştığını bildirdi.

 

7. Angelina Jolie ve Brad Pitt 

Toplam net değer: 400 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Aktris, film yapımcısı, aktör, yapımcı (Brad Pitt)

Finansman alanları: Çocuklar, insan hakları, yoksulluk, çevre, mülteciler, yardım çabaları

Hollywood'un bu güçlü çifti artık bir çift olmasa da dünyayı iyileştirmeye yaptıkları katkılar önemli. Mültecilere yardım etmek için 8 milyon dolardan fazla bağış yaptılar.

Forbes'a göre 2007'de ayrıca kuruluşlarına 8.400.000 dolar katkıda bulundular (kazançlarının yüzde 25'i) ve New Orleans'ta yeşil evler inşa etmek için ‘Make It Right’ Projesine önemli bir miktar ayırdılar.

 

8. Meryl Streep ve Donald Gummer

Toplam net değer: 150 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Aktris (Meryl Streep), heykeltıraş (Donald Gummer)

Finansman alanları: Açlık, evsizlik, eğitim, insan hakları, AIDS, çevre

Silver Mountain Foundation of the Arts aracılığıyla, Oscar ödüllü oyuncu ve eşi, açlık, evsizlik ve eğitim gibi sebeplere yılda yaklaşık 1 milyon dolar bağışlıyor.

People dergisi, 2009 yılında vakfa 4 milyon dolar katkıda bulunduğunu bildirdi.

 

9. Elton John

Net değer: 500 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Şarkıcı, söz yazarı, müzisyen, besteci

Finansman alanları: Afet yardımı, çocuklar, hayvanlar, ruh sağlığı, yoksulluk

Şarkıcı, söz yazarı ve besteci, Britanya'nın en zengin insanlarından ve aynı zamanda dünyanın en cömertlerinden biridir.

1980'lerin sonlarından beri AIDS ile ilgilenen kuruluşlara katkıda bulunuyor. Zamanına ve yeteneğine ek olarak, kendi servetinin çoğunu bu davaya adadı.

2015'te hayır kurumlarına tahmini 38 milyon dolar ve 2016'da 38 milyon dolar daha bağışladı. 2019'da Avustralya orman yangını yardımına 1 milyon dolar taahhüt etti.

 

10.  J.K. Rowling

Net değer: 1 milyar dolar

Zenginliğin kaynağı: Çocuk kitabı yazarı, film yapımcısı, televizyon yapımcısı, senarist

Finansman alanları: Çocukların refahı, yoksulluk, okuryazarlık, multipl skleroz, insan hakları

Harry Potter serisinin yazarının, tahmini 160 milyon dolarlık bağışları nedeniyle 2012'de Forbes milyarderler listesinden düştüğüne dair haberler yapılmıştı.

Rowling, tek ebeveynli ailelerin yanı sıra çocukların refahı, okuryazarlığı, yoksulluk ve multipl skleroz ile ilgili yardım kuruluşlarını destekliyor.

2017'de dünya çapında çoğu çocuk merkezli bir dizi hayır kurumuna yaklaşık 13 milyon £ (16.8 milyon $) katkıda bulundu.

11.  Paul McCartney

Net değer: 1,2 milyar dolar

Zenginliğin kaynağı: Şarkıcı, söz yazarı, müzisyen, besteci, yapımcı

Finansman alanları: Çocuklar, hayvanlar, yoksulluk, afet yardımı, eğitim, çevre

Eski Beatle, yaklaşık 35 hayır kurumuna bağışta bulunuyor. Miktarları açıklamadı, ancak bildirildiğine göre, gösteri başına milyonlar olduğu tahmin edilen özel konserlerden elde ettiği tüm kazancını bağışladı.

 

12.  Leonardo DiCaprio

Net değer: 260 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Oyuncu, yapımcı

Finansman alanları: Çevre, çocuklar, yoksulluk, afet yardımı

Oscar ödüllü aktörün, 50 ülkede ve beş okyanusta 200'den fazla projeyi desteklediği ve büyük ölçüde çevre korumaya odaklandığı bildiriliyor.

Sadece 2016 yılında vakfı aracılığıyla 15 milyon dolar bağışta bulundu. Daha yakın zamanlarda, kendi çevre örgütü Earth Alliance, Avustralya yaban hayatı yardım çabaları için 3 milyon dolarlık bir bağış yaptığını duyurdu.

 

13.  George ve Amal Clooney

Toplam net değer: 520 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Oyuncu, yönetmen, yapımcı, film yapımcısı (George Clooney), insan hakları avukatı, aktivist ve yazar (Amal Clooney)

Finansman alanları: İnsan hakları, yoksulluk, evsizlik, afet yardımı, barış, mülteciler

Hollywood'un önde gelen oyuncusu ve güçlü avukat eşi, sosyal haklar savunuculuğunda çalışan kuruluşlara sık sık bağışta bulunuyor.

Çift, Clooney Adalet Vakfı'nı kurmanın yanı sıra, March for Our Lives Kampanyasına 500.000 dolar bağış ve 2017’de Charlottesville Virginia'da patlak veren şiddetin ardından Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi'ne 1 milyon dolarlık bağış gibi büyük bağışlar yaptı. 

 

14. Taylor Swift

Net değer: 400 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Şarkıcı, söz yazarı, oyuncu

Finansman alanları: Eğitim, çocuklar, afet yardımı, yoksulluk, hayvanlar, kadın sorunları 

Country şarkıcısı Swift, görüşlerinde açık sözlü ve inandığı davalara cömertçe katkıda bulunuyor. 

Louisiana'daki selden sonra 1 milyon dolar, Tennessee orman yangınlarından sonra 100.000 dolar bağışladı ve zorluk yaşayan hayranlarına birkaç bin dolar verdiği biliniyor.

2012 yılında Country Music Hall of Fame ve Museum'a müzik eğitimini yaygınlaştırmak için 4 milyon dolar bağışladı.

 

15.  Emma Watson

Net değer: 80 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Oyuncu, model

Finansman alanları: Cinsiyet eşitliği, insan hakları, yoksulluk, kadın sorunları, çevre

Harry Potter filmlerindeki Hermione rolüyle tanınan aktris Watson, 2018'de cinsel tacizden etkilenenlere yardım etmek için Birleşik Krallık Adalet ve Eşitlik Fonu'na 1 milyon sterlin (1,3 milyon dolar) bağışta bulundu.

Ayrıca yoksullukla, eşitsizlikle mücadele eden ve kadın haklarını ve çevreyi savunan kuruluşları desteklemektedir.

 

16.  Lebron James

Net değer: 480 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Basketbolcu

Finansman alanları: Dezavantajlı gençler, sanat, eğitim, yoksulluk.

Los Angeles Lakers oyuncusu ve Olimpiyat altın madalyası, 2015 yılında çocukları üniversiteye göndermek için 41 milyon dolarlık bir taahhütte bulundu.

2016 yılında Smithsonian Afrika Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi'ndeki Muhammed Ali sergisine 2,5 milyon dolar bağışladı.

Ayrıca Boys and Girls Club of America ve Children's Defence Fund gibi çocuklara yönelik yardım kuruluşlarını da desteklemektedir.

 

17.  Kylie Jenner

Net değer: 1 milyar dolar

Zenginliğin kaynağı: TV kişiliği, girişimci, moda tasarımcısı, yazar

Finansman alanları: Eğitim, zorbalık, çocuklar, afet yardımı, sağlık 

Ellen DeGeneres ile iş birliğinin bir parçası olarak, Kylie Jenner ('Keeping Up With the Kardashians' şöhretinden) Nest of Love'a 750.000 dolar, bir Güney Bronx ilkokuluna 50.000 dolar ve öğretmenlerinden birinin ailesine 200.000 dolar bağışladı.

2019'da orman yangını kurtarma çabaları için Avustralya'ya 1 milyon dolar katkıda bulundu.

 

18.  Michael Jordan

Net değer: 1,9 milyar dolar

Zenginlik kaynağı: Eski basketbolcu, basketbol takımı sahibi

Finansman alanları: Eğitim, çocuklar, sağlık

2007'de basketbol efsanesi Chicago'daki bir hazırlık okuluna 5 milyon dolar bağışladı.

Ayrıca, Afrikalı-Amerikalılar ve polis arasındaki ilişkileri iyileştirme çabalarına 2 milyon dolar ve Ulusal Afrika Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi'ne 5 milyon dolar katkıda bulundu.

 

19.  Cristiano Ronaldo

Net değer: 460 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Portekizli futbolcu

Finansman alanları: Çocuklar, sağlık hizmetleri, insan hakları, yoksulluk

2017'de Real Madrid futbolu (ABD'dekiler için futbol) Cristiano Ronaldo, Make-a-Wish Vakfı'na 600.000 £ veya 777.396 $ (Ballon d'Or kupasını açık artırmadan) bağışladı.

Daha önce ihtiyacı olan çocuklar adına yapılan etkinliklere fon sağlamıştı ve Nepal'deki 2015 depreminden sonra yardım çabalarına yardımcı olmak için 5 milyon £ (6,4 milyon $) bağışlamıştı.

 

20.  David ve Victoria Beckham

Toplam net değer: 450 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Eski İngiliz futbolcu, futbol kulübü sahibi (David Beckham)/şarkıcı, moda tasarımcısı (Victoria Beckham) 

Finansman alanları: Sağlık hizmetleri, gaziler, çocuklar, AIDS, açlık, yoksulluk

Futbol yıldızı Beckham, 2013'te aldığı 4 milyon Euro'luk (4,5 milyon dolar) maaşını 2013'te çocuk hayır kurumlarına bağışladı.

O ve eşi (eski Spice Girl) ayrıca Victoria ve David Beckham Charitable Trust aracılığıyla ve hayır müzayedelerinde para toplamak için kişisel eşyalarını bağışlayarak çeşitli kuruluşlara katkıda bulunuyor.

21.  Jennifer Lawrence

 Net değer: 130 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Oyuncu

Finansman alanları: Çocuklar, sanat, zorbalık, açlık, yoksulluk

2016 yılında Oscar ödüllü oyuncu, memleketi Kentucky Louisville'deki Kosair Çocuk Hastanesine 2 milyon dolar bağışladı.

Aynı yıl, vakfı Jennifer Lawrence Sanat Fonu da Louisville'deki sanat programlarına 188.000 dolar bağışladı.

 

22.  Jennifer Lopez

Net değer: 400 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Şarkıcı, dansçı, oyuncu, moda tasarımcısı, yapımcı

 Finansman alanları: Çocuklar, bağımlılık, afet yardımı, sağlık, yoksulluk, kadın sorunları

2017'deki Maria Kasırgası'ndan sonra pop yıldızı, Porto Riko'nun yardım çabalarına 1 milyon dolar bağışladı.

Daha yakın zamanlarda, o ve eski nişanlısı Alex Rodriguez (eski New York Yankees üçüncü kalecisi), yeni Tiller & Hatch Supply Co. Donmuş gıda serisi aracılığıyla Tennessee'deki Jacksboro İlköğretim Okulu'na bir yıllık yiyecek bağışladı.

 

23.  Lionel Messi 

Net değer: 400 milyon dolar

Zenginlik kaynağı: Arjantinli futbolcu

Finansman alanları: Çocuklar, sağlık hizmetleri, eğitim

Arjantinli futbolcu, özellikle çocuklarla ilgili olduğunda, zamanını ve parasını hayır işlerine harcamasıyla tanınıyor.

Memleketi Rosario'daki bir çocuk hastanesine 670.000 €'dan (752.463 $) ve Çocuklar İçin Bir Güneş için UNICEF'e 350.000 €'dan (393.078 $) fazla bağışta bulundu.

Bir iftira davasını kazandıktan sonra, 72,783 € (81.741 $) tutarındaki hasar ödülünü Sınır Tanımayan Doktorlara bağışladı.

2019 yılında, hayır kurumu aracılığıyla Kenya'daki UNICEF projelerini finanse etmek için 200.000 € (224.616 $) bağışta bulundu.

24.  Beyonce ve Jay-Z

Toplam net değer: 1,5 milyar dolar

Zenginliğin kaynağı: Şarkıcı, söz yazarı, plak yapımcısı, oyuncu (Beyoncce)/rapçi, söz yazarı, girişimci, plak yöneticisi (Jay-Z)

Finansman alanları: Sivil haklar, bağımlılık, eğitim, afet yardımı, açlık, çocuklar, yoksulluk, çevre, sağlık

Beyoncé, Cadillac Records'taki rolü için 4 milyon dolarlık maaşını uyuşturucu bağımlıları için bir rehabilitasyon merkezi olan Phoenix House'a bağışladı. Ayrıca Katrina Kasırgası'ndan sonra Knowles-Temenos Place Apartments'a 7 milyon dolar bağışladı.

Jay Z'nin Black Lives Matter hareketine katılan Baltimore protestocuları için on binlerce dolarlık kefalet parası gönderdiği bildiriliyor. Ayrıca polis memurları tarafından vurulan siyah bir adam olan Sean Bell'in çocukları için bir güven fonu kurdu.

Çift ayrıca siyahiler için bağış kampanyaları yürütüyor ve BeyGOOD Initiative ve The Shawn Carter Foundation aracılığıyla burslar sağlıyor.

  

25.  Morgan Freeman

Net değer: 250 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Aktör

Finansman alanları: Çevre, hayvanlar, afet yardımı, sanat, eğitim

Money'e göre, Rock River Vakfı aracılığıyla, Oscar ödüllü tiyatro ve sinema oyuncusu, Mississippi'deki eğitimi ve sanatı desteklemek için 1 milyon dolarlık bir hibe verdi.

26.  Kim Kardashian ve Kanye West

Kombine net değer: 600 milyon dolar

Zenginliğin kaynağı: Televizyoncu (Kim Kardashian), yapımcı, sanatçı (Kanye West)

Finansman alanları: Sağlık, hayvanlar, AIDS, çocuklar, yoksulluk, eğitim, afet yardımı, insan hakları

Kim Kardashian, 2017 yılında ailesiyle birlikte Harvey Kasırgası mağdurlarına 500.000 dolar bağışta bulundu.

2018'de o ve rapçi kocası Kanye West, California itfaiyecilerine 500.000 dolar bağışladı.

2019'da West, karısının doğum gününü, cezaevi reform hayır kurumlarına onun adına yaptığı 1 milyon dolarlık bağışla onurlandırdı.

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER