Mohamed Bin Salman, Manchester United'ı almak için milyar dolarları gözden çıkardı

Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Salman, Premier Lig'in dev kulübü Manchester United'ı uzun süredir istiyor. Teklifini devamlı arttıran Salman, henüz amacına ulaşabilmiş değil. Eğer satın alma gerçekleşirse Manchester şehrinin hem kırmızı hem de mavi yakası artık aynı elden yönetiliyor olacak. Fakat United'ı almak o kadar kolay görünmüyor.

POSTA POSTA
Mohamed Bin Salman, Manchester United'ı almak için milyar dolarları gözden çıkardı

Suudi prens Salman, daha önce iki kez daha teklif yapmış fakat Manchester United cephesinden olumlu yanıt alamamıştı.


Her defasında miktarı biraz daha arttıran Salman, bu kez 3 buçuk milyar dolar (yaklaşık 3 milyar sterlin ve 22,5 milyar TL) teklif etti.

Mohamed Bin Salman, Manchester United'ı almak için milyar dolarları gözden çıkardı - Resim : 1

Daily Mirror'da yer alan habere göreyse şu anda Manchester United'ın büyük hisselerine sahip olan Glazer ailesi ise kulübü satın alacak herhangi bir meblağ olduğunu düşünmüyor.


Ailenin büyüğü Malcolm Glazer ve önde gelen diğer aile mensupları Kırmızı Şeytanlar lakaplı kulübü 2005 yılında satın almıştı. Manchester United'ın mevcut piyasa değeri New York borsasına göre 2,36 milyar euro. Satın almak için gereken paranın ise en az 4 milyar euro olduğu konuşuluyor.


Mohamed Bin Salman, Manchester United'ı almak için milyar dolarları gözden çıkardı - Resim : 2


Glazer ailesi ise o civardak fiyatlara bile United'ı satmayı aklının ucundan geçirmiyor.


Mohamed Bin Salman'ın yıllardır süren ısrarcı tutumuna ve Manchester United'ın eski şaşalı günlerinden uzak olmasına rağmen Glazer ailesi kulübü yeniden şahlandırmanın yolunun 'satış' olmadığını düşünüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER