için kaldı

Her gün nasıl yazılır? Hergün TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Her gün sözcüğü üzerinden sıkça yazım yanlışları ile karşılaşılabiliyor. Türk Dil Kurumu aracılığıyla doğru kullanım hakkında bilgi alabilir ya da her gün nasıl yazılır sorusunun cevabını elde edebilirsiniz. Peki, her gün nasıl yazılır? Hergün TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Her gün nasıl yazılır? Hergün TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

'Her gün' yazım hatası yapılan kelimeler arasında bulunmaktadır. Günümüzde genel olarak 'Hergün' şeklinde hatalı yazılır. Ancak bu yazılış yanlıştır. Türk Dil Kurumuna göre sözcüğün doğru yazımına başlık altında ulaşabilirsiniz.

Her Gün TDK’ya Göre Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır?

Türkçede iki sözcük öbeğinin bitişik mi ayrı mı yazılacağı konusunda çoğu zaman hatalar yapılır. Üstelik bu konuda çok fazla kelimenin bulunduğunu söylemek mümkündür. Özellikle ‘her gün’ öbeği yanlış kullanılan yazımlar arasında yer almaktadır. Günümüzde sık şekilde ‘hergün’ yazımı yapılmasına rağmen bu yanlıştır. Doğru olan ise ‘Her gün’ öbeği olarak karşımıza çıkıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER