için kaldı

ABD’yi rahatlatan karar

ABD’nin Minnesota eyaletinde 25 Mayıs 2020’de dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı sırada, polis memuru Derek Chauvin’in (44) boynuna 9 dakika 29 saniye boyunca bastırması sonucu hayatını kaybeden siyah George Floyd’un (46) davasında jüri kararını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD’yi rahatlatan karar

Altısı beyaz, dördü siyah ve ikisi melez 12 kişiden oluşan jüri, 10 saate yakın süren müzakerelerden sonra, polis memuru Chauvin’i, Floyd’un boğazına bastırarak ölümüne yol açtığı gerekçesiyle ikinci derece kasıtsız cinayet, üçüncü derecede cinayet ve ikinci dereceden taksirle insan öldürmekten suçlu buldu.

Polis memuru Chauvin’in olay sırasında cep telefonuyla çekilen görüntüleri duruşma boyunca jüriye izletilmişti. Jüri üyeleri aralarında adli tıp uzmanı, polis memurları ve görgü tanıklarının olduğu 45 tanığın mahkemede verdiği ifadeleri değerlendirerek kararını oybirliği ile verdi. Chauvin’in ne kadar ceza alacağı ilerideki aylarda gerçekleştirilecek duruşmalarda belirlenecek.

Floyd’un polis tarafından gözaltına alınırken ölmesi, ülke çapında günlerce süren eylemlere neden olmuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER