için kaldı

Hürriyet yazarı Selvi: KDV indirimi fiyatlara yansıyacak mı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Katma Değer Vergisi’nde (KDV) “devrim yapılacağı” açıklamasını köşesine taşıdı. Selvi’nin ifadesine göre bakanlık kapsamlı bir çalışma yapıyor ve gerçekleşecek indirim etiketlere yansıyacak.

F5HABER F5HABER
Hürriyet yazarı Selvi: KDV indirimi fiyatlara yansıyacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, doların düşmesinin ardından KDV indirimi yapılacağını ve fiyatların düşeceğini yazdı.

Hürriyet yazarının bugünkü köşesinin KDV ile ilgili olan kısmı şöyle:

Nureddin Nebati, rakamlara boğmadan sade bir dille ekonomiyi anlatıyor. “KDV’de devrim geliyor. Piyasa şok geçirecek” gibi söylemlerle merak uyandırmayı da başarıyor. Peki KDV’de ne olacak? KDV oranındaki değişiklik fiyatlara yansıyacak mı? KDV’de gıda, sağlık ve kırtasiye başta olmak üzere farklı oranlar var. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda kapsamlı bir çalışma yapılıyor. KDV oranında hem sadeleşme, hem indirim geliyor. Hem de etiketleri etkileyecek bir oranda. Oranı bilmiyorum ama fiyatlarda bir de KDV oranının düşmesinden kaynaklı indirim yaşanacak.
 

SONRAKİ HABER