Adnan Oktar davasında 61 kişiye yakalama çıktı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar davasındaki 68 sanığın tahliye edilmesine ikinci kez itiraz etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adnan Oktar davasında  61 kişiye yakalama çıktı

İtirazı inceleyen 2. Ceza Dairesi 61 sanık yönünden ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı. Sanıklardan 7’si için ise itirazın reddine karar verdi.

‘RIZADAN SÖZ EDİLEMEZ’

Kararında yargılama dosyasına göre mağdurların evlilik vaadi ve başka yöntemlerle ‘Turnike sistemi’ diye tabir edilen bir çark içine sokulduğunu anlatan 2. Ceza Dairesi, “Kadınlar zengin ve yakışıklı görünüm çizen erkek örgüt mensupları tarafından kandırılmakta, örgüt lideri Adnan Oktar’ın taciz ve aşağılanmalarına maruz bırakılmaktadır. İğfal edilen mağdurlar dini telkin, psikolojik baskı ve hilelerle benlik ve bilinçlerinden arındırıldıktan sonra cinsel birlikteliğe ikna edilmiştir. Bu durumda rıza ve hukuka uygunluk aranmaması gerekmektedir” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER