ABD, Türkiye ve beş ülkeden ithalata vergi getirdi

ABD, Türkiye ve diğer beş ülkeden yapılan bazı ürünlerin ithalatına yüzde 25 vergi getirileceğini açıkladı. Açıklamaya göre, yeni vergiler uluslararası müzakereler sürerken askıda olacak. Yürürlüğe girmesi durumunda, Türkiye’den ithal 310 milyon dolarlık ürün ek gümrük vergisine tabi olacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD, Türkiye ve beş ülkeden ithalata vergi getirdi

The Guardian’ın haberine göre, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tainin yaptığı açıklamada, Türkiye, Birleşik Krallık, İtalya, İspanya, Hindistan ve Avusturyadan ithal edilen ürünlere gümrük vergisi getirilmesine onay verildiği açıklandı.

ABD yasaları uyarınca bir yıldır yürütülen incelemede, bu ülkelerde uygulanan dijital hizmet vergilerinde Amerikan şirketlerine ayrımcılık yapıldığı sonucuna varılmıştı.

ABD Ticaret Temsilciliği bunun üzerine bu ülkelerden ithal edilen 2 milyar dolarlık ürüne yüzde 25 vergi getirilmesine karar verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER