TEKNOFEST 2021 heyecanı başladı

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali ayakları yerden kesen TEKNOFEST heyecanı yeniden başladı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Teknofest 2021 yeniden İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşecek. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in tanıtım toplantısı 03 Şubat 2021 Çarşamba günü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde yapıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TEKNOFEST 2021 heyecanı başladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 67 paydaş kurumla birlikte düzenlenen TEKNOFEST 2021’in tanıtım toplantısı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sivil Savunma Başkanı İsmail Demir, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı - TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı - TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih KACIR, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk BAYRAKTAR ve paydaşlarımızın üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Tanıtım toplantısı T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı - TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın konuşması ile başladı. Bayraktar; bu yıl dördüncüsünü düzenlemek için bir araya geldiğimiz Teknofest’in 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde “Teknofest’in Evi” olarak gördüğümüz Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşeceğini belirtti. Bayraktar konuşmasında şu sözlere yer verdi; ülkemiz, medeniyetimizin adalet ve merhamet değerleriyle harmanlanmış Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu sayesinde dünyanın yaşadığı benmerkezci kaygılara teslim olmadan vicdanıyla hareket etti. Afrika’da bir tek solunum cihazına dahi sahip olmayan ülkelere bu cihazlar hediye edildi. Küresel adalet ve merhamet değerlerimizi örnek bir tavırla tüm dünyaya göstermiş olduk. Değerli misafirlerimiz, bizler her zaman asıl kıymetin insan olduğuna inandık. Milli Teknoloji Hamlesi’ni bu noktadan, hatta bu yüzyıldan alıp, ileriye, geleceğe taşıyacak en önemli unsur, nitelikli ve yetişmiş insan kaynağımız olacaktır. Ülkemizin birçok alanda tam bağımsızlığa Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile sahip olacağına inanıyoruz. Kıymetli konukla, Teknofest iki yıl önce 2019’da yine burada 1.720.000 ziyaretçi ile rekor kırdı. Genel olarak bizi en çok sevindiren gelişme ise Teknoloji yarışmalarına gelen başvuruların her yıl katlanarak artması oldu. Teknofest 2021’de salgının izin verdiği ölçüde; havacılık ve akrobasi gösterileri, sürpriz yarışmalar, sergiler, eğitimler ve yatırımcılarla girişimcilerin buluşacağı uluslararası girişim zirvesi gibi zengin aktiviteler düzenlemeyi hedefliyoruz. Bayraktar konuşmasını “Teknofest ekibi olarak 7’den 77’ye tüm milletimizi 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde heyecanımıza ortak olmak için Atatürk Havalimanı’na bekliyoruz.” diyerek tamamladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER