‘Türkiye ekonomisi 2019’da yüzde 0,2 büyür’

IIF, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 0,2 büyümesini bekliyor. Uluslararassı Finans Enstitüsü (IIF), banka kredileri ve genişlemeci politikaların 2019'un ilk yarısında Türk ekonomisinin toparlanmasına  yardım ettiğini, ancak yatırımlarda düşüşün devam etmesinin reel GSYH  büyümesinin hızını sınırladığına işaret etti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
‘Türkiye ekonomisi 2019’da yüzde 0,2 büyür’

IIF Türkiye için dün yayınladığı raporda, 2019 yılında yüzde 2,8  olan GSYH büyüme oranının 2019 yılında yüzde 0,2'ye gerileyeceğini  öngördü. "Reel sektör güveninde hızlı bir toparlanma olmadan, sermaye  harcamalarında güçlü bir toparlanma olası görünmüyor" değerlendirmesini yapan IIF,bu durumun 2020'de reel GSYH büyüme oranında topanlanmayı  yüzde 2,2 ile sınırlayacağını savundu.

Büyümeye yönelik endişelerin hali hazırda TCMB'yi politika faizini  iki toplantıda 750 baz puan düşürerek yüzde 16,50'ye indirmeye  yönlendirdiğini belirten IIF, faiz indirimlerinin 2020'de büyümeye  destek sağlayacağını öngördü.

IIF, TCMB'nin yıl sonuna kadar 150 baz puanlık bir faiz indirimi  daha yapmasını beklediğini de vurguladı.

Ağustos ayında yüzde 15'e gerileyen enflasyonun Ekim ayında  baz etkisi ile yüzde 9,57e gerileyeceğini tahmin eden IIF, yıl sonunda  ise enflasyonun yüzde 13'e yakın gerçeleşmesini beklediğini, ılımlı  şekilde güçlü büyüme ve enflasyonda ataletin etkisi ile 2020 yılında  enflasyonun genel olarak yüzde 13'e yakın kalmasını beklediklerini  de ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER