Van'daki çığda şehit olan 42 kişi törenle anıldı

VAN- Bahçesaray yolunda, geçen yıl 4- 5 Şubat'ta meydana gelen çığ faciasında şehit olan 42 kişi, anılarına yapılan 'Şehitlik Mescidi ve Çeşmesi' önünde düzenlenen törenle anıldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in ve şehit yakınlarının katıldığı törende Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edindi. Programda duygusal anlar yaşandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Van'daki çığda şehit olan 42 kişi törenle anıldı

Van'daki çığda şehit olan 42 kişi törenle anıldı - Resim : 1Van- Bahçesaray yolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde, geçen yıl ilki 4 Şubat, ikincisi ise 5 Şubat'ta meydana gelen çığ felaketinde 11'i asker 42 kişi şehit oldu, 84 kişi de kar yığınından yaralı olarak kurtarıldı. Şehit olan 11'i asker, 9'u güvenlik korucusu 42 kişi olayın birinci yıl dönümlerinde Van- Bahçesaray yoluna yapılan 'Şehitlik Mescidi ve Çeşmesi' önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahad Arvas, Çatak ve Bahçesaray Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve şehitlerin yakınları katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edindi.

Van'daki çığda şehit olan 42 kişi törenle anıldı - Resim : 2

'CAN KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN ÇIĞ ALTINDA KALDILAR'

Yapılan duaların ardından konuşan Vali Bilmez, çığda şehit düşen 42 kişiyi rahmetle andıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER