Bir ayda 501 yatırıma teşvik

Mayıs 2019’da 501 yatırım teşvik belgesi düzenlenirken, belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 13.5 milyar TL olarak açıklandı. İlk kez açıklanan yatırım teşvik belgesi tamamlama vizesini alan firmaların sabit yatırım tutarı ise 8.3 milyar TL olarak gerçekleşti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bir ayda 501 yatırıma teşvik

SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı, destek ve teşvik programları kapsamında tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgelerini ilk kez yayınlandı. Bir aylık dönemde vizesi tamamlanan yatırımların toplam tutarı 8.3 milyar TL olarak gerçekleşirken, yatırım sürecinde sağlanan istihdam sayısı ise 20 bini aştı.

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ

Geçen ay Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile iptal edilen teşvik belgelerini ilk kez açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu ay da tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Bakanlığın, Mayıs 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, bir ayda 501 yatırım teşvik belgesi düzenlenirken, belge alan projelerin sabit yatırım tutarı, 13.5 milyar TL olarak hesaplandı. Söz konusu yatırımlar gerçekleştiğinde, yatırım faaliyetleri süresince 19 bin 771 kişi istihdam edilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER