için kaldı

İran'da şimdi de sel felaketi! Ölü ve yaralılar var

İran, Ortadoğu politikasının bir numaralı saha adamı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Bağdat Havalimanı'nda SİHA saldırısıyla öldürülmesi ve ülkede düşen 176 yolculu Ukrayna uçağının kendileri tarafından vurulmasının ortaya çıkması sonrasında şimdi de selle boğuşuyor.

GASTE24 GASTE24
İran'da şimdi de sel felaketi! Ölü ve yaralılar var

İran, Ortadoğu politikasının bir numaralı saha adamı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Bağdat Havalimanı'nda SİHA saldırısıyla öldürülmesi ve ülkede düşen 176 yolculu Ukrayna uçağının kendileri tarafından vurulmasının ortaya çıkması sonrasında şimdi de sel şoku yaşıyor..

İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinde etkili olan yağışın yol açtığı sel felaketinde 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan, Sağlık Bakanlığı Afet Yönetimi Sağlık Danışman Yardımcısı Muhammed Mutlak, "Sistan-Belucistan eyaletinin İranşehr, Çabahar, Haş, Dekgan, Seravan, Serbaz, Kenarek, Mircave ve Niykşehr kentlerinde etkili olan yağış sele neden oldu. Söz konusu kentlerde şu ana kadar toplam 8 kişi yaralanırken, Serbaz'da ise 1 kişi hayatını kaybetti." dedi.

Öte yandan İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Sistan-Belucistan Eyalet Valisi Ahmed Ali Muhubeti, son 48 saattir bölgede etkili olan yağışın sele yol açtığını söyledi. 

Bölgede 400 köy sular altında 

Muhubeti, "Pişin ve Zirdan barajlarının taşması sonucu yaklaşık 400 köy sular altında kaldı." dedi.

Bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini belirten Muhubeti, sel suları altında kalan köylere gıda ve içme suyu ulaştırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER