için kaldı

Libya hükümetinden Sisi'nin askeri müdahale sözlerine sert tepki

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Libya'ya yönelik askeri müdahale tehdidinde bulunan açıklamalarını kınayarak "Bu, Libya'nın egemenliğine tecavüz ve içişlerine apaçık müdahaledir." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Libya hükümetinden Sisi'nin askeri müdahale sözlerine sert tepki

El-Ehrar televizyonuna göre, Mişri, "Sisi'nin yaptığı açıklamalar kabul edilemezdir. Bu, Libya'nın egemenliğine tecavüz ve içişlerine apaçık bir müdahaledir." ifadelerini kullandı.

Libya hükümeti Başkanlık Konseyi Üyesi ve Eğitim Bakanı Muhammed Ammari Zayid, basına yaptığı açıklamada, Libya hükümetinin Sisi'nin açıklamalarını reddettiğini bildirdi. Söz konusu açıklamaların Libya'ya yönelik savaşın ve Kahire'nin Libya'nın içişlerine müdahalesinin bir devamı olduğunu aktaran Zayid, Sisi'nin bu beyanının Libya ulusal güvenliği ve Kuzey Afrika'nın güvenliğine tehdit oluşturduğunu, uluslararası teamüller ve anlaşmaları ihlal ettiğini kaydetti.

Sisi'nin Sirte ve Cufra vilayetinin kendileri için kırmızı çizgi olduğu yönündeki açıklamasına değinen Zayid, şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER