AÖL sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Açık lise sonuç tarihi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, gerçekleştirilen AÖL sınavlarının ardından öğrencilerin gözü MEB'den gelecek sonuç açıklama haberinde. Ülke çapında gerçekleştirilen sınavların ardından birçok öğrenci AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

HÜRRİYET HÜRRİYET
AÖL sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Açık lise sonuç tarihi ne zaman?

Eğitim hayatına açıktan devam eden on binlerce öğrenci, geçtiğimiz günlerde 3 oturum olarak yapılan 2019-2020 AÖL 1. dönem sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Sınavdan geçer not alıp almadıklarını merak eden öğrenciler, konu hakkında MEB tarafından bir açıklama yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyor. İşte, açık lise sınav sonuçlarına ilişkin ayrıntılar...

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri, kurumun resmi internet sitesi üzerinde bulunan öğrenci giriş ekranından öğrenilebilecek.

Sonuçların, geçtiğimiz yılın sonuç açıklama süreci dikkate alındığında 1 Ocak Çarşamba günü itibariyle açıklanması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER