için kaldı

Pazarcılara stres ve öfke yönetimi eğitimi

Pazarcılara stres ve öfke yönetimi eğitimi

POSTA POSTA
Pazarcılara stres ve öfke yönetimi eğitimi

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Ticaret Bakanlığı Esnaf –Sanatkar ve Kooperatifler Genel Müdürlüğünce gıda sektöründeki pazarcı ve bakkal esnafına 'Müşteri memnuniyeti, stres ve öfke yönetimi' eğitimi verildi.
Bir otelde gerçekleştirilen eğitim programına Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkar ve Kooperatifler Genel Müdürü Necmettin Erkan, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Adana ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Sözütek, Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız, Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Mersin Orta Akdeniz Gümrükler Müdürü Ceylan er, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Adana 1 Nolu EKK Başkanı Muhammet Yalçın ile gıda sektöründeki oda başkanları ile pazarcı ve bakkal esnafı katıldı.
Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim toplantısında konuşma yapan Genel Müdür Erkan, "Esnaf ve sanatkarlarımız için vergilerden, kredilere kadar pek çok iyileştirme yaptık. İmkanlarımızı esnafımızın hayatını kolaylaştırmak, kazancını artırmak için en iyi şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, Güçlü Ekonominin, Güçlü Türkiye’nin Güçlü Esnafla mümkün olduğunu biliyoruz" dedi.
Esnafın sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını dile getiren Erkan, "Değişen ekonomik koşullara uyum sağlamak zorundayız. Bunun için şimdiye kadar pek çok ilde bilgilendirme toplantıları ve esnaf buluşmaları gerçekleştirdik. Sorunlarınızı yakından takip ediyoruz. İnsanın yaşamak için en çok ihtiyaç duyduğu gıdanın sektördeki en önemli kesimi olan pazarcı esnafımıza yönelik bu eğitim toplantıları sizin için olduğu kadar, tüketicimiz için de önemli. Bu doğrultuda başlattığımız, Hal Kanunu, Sebze ve Meyve Ticareti mevzuatı, Vergilendirme Pazarlama, ticaret müşteri ilişkileri ve kişisel gelişim gibi konularda eğitim programlarımıza yıl boyunca devam ettik. 2020 yılında da eğitimlerimizi aralıksız süreceğiz" diye konuştu.
Ticaret Bakanlığı’nın esnaf ve sanatkarlar için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Erkan, "Eğitim programları vesilesiyle ziyaret ettiğimiz illerde esnafımızı dinliyor, şikayetlerini ve önerilerini alıyoruz. Bunlar bizim çalışmalarımıza yön veriyor. Esnafımız, sanatkârımız ve kooperatiflerimiz yararına olan her önerinin, her faaliyetin yanındayız. Esnafımız, sanatkarımız, kooperatifçimiz hizmetlerimizden memnunsa biz işimizi iyi yapmışız demektir. Vatanını sevmek, işini iyi yapmaktan geçer.Bugüne kadar olduğu gibi,bundan sonra da el ele vererek birbirimizden güç alarak çalışacağız.Birlik ve beraberlik içinde oldukça, bu birliği çalışmayla daha da güçlü kıldıkça aşamayacağımız engel,ulaşamayacağımız mevzi yok.Birlikte tokluk, ayrılıkta yokluk vardır.Ortak derdimiz Türkiye’dir" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından eğitmen Burak Yılmaz pazarcı ve gıda sektöründeki esnaf sanatkarlara müşteri ilişkileri, stres ve öfke yönetimi konularında eğitim verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER