Nijerya'da silahlı saldırılar

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde düzenlenen saldırılarda 9 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Nijerya'da silahlı saldırılar

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kaduna eyaletinde düzenlenen saldırılarda 9 kişi yaşamını yitirdi.

Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, silahlı kişilerin eyaletin Zango-Kataf ve Zaria bölgelerinde saldırı düzenlediğini belirtti.

Aruwan, saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırılarda çok sayıda evin kundaklandığını aktaran Aruwan, büyükbaş hayvanların telef edildiğini söyledi.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde bu araçların kullanımı yasaklanmıştı.

Bölgeler, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Kaduna eyaletinde geçen sene silahlı kişilerin düzenlediği saldırılarda 937 kişi hayatını kaybetmiş, 1972 kişi kaçırılmıştı.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER