ABD hisselerini 2020'de ne bekliyor?

Vanguard baş ekonomisti ABD hisse senetlerinin 2020'de yüzde 50 ihtimalle düzeltmeye gidebileceğini belirtti. Düzeltme genellikle yüzde 10'luk düşüşü ifade ederken S&P 500 Endeksi 2018 yılından bu yana böyle bir düşüş kaydetmedi. Zirveden yüzde 20'lik bir düşüş ise ayı piyasası anlamına geliyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
ABD hisselerini 2020'de ne bekliyor?

Vanguard Group Inc. yatırım stratejisi birim yöneticisi yatırımcıların ekonomik canlanma konusunda fazla emin olmasına karşın, ABD hisse senetlerinin gelecek yıl olağandan daha yüksek satış riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Vanguard'ın aynı zamanda baş ekonomisti olan Joseph Davis, Cuma günü gerçekleştirilen mülakatta “Finansal piyasalar aşırı alım riski taşıyor.” dedi. ABD hisselerinin düzeltmeye gitmesine genellikle yüzde 30 ihtimal verdiğini belirten Davis, 2020'de yüzde 50 ihtimal görüyor.

Düzeltme genellikle yüzde 10'luk düşüşü ifade ederken S&P 500 Endeksi 2018 yılından bu yana böyle bir düşüş kaydetmedi. Zirveden yüzde 20'lik bir düşüş ise ayı piyasası anlamına geliyor.

Davis, resesyon konusunda bu yıl fazla kötümser olan yatırımcıların 2020'de ise reflasyon konusunda fazla iyimser olduklarının altını çizdi. Ayrıca Davis, ABD hisselerinde volatilitenin sürdürülemeyecek kadar düşük seviyelerinden yükselmesini bekliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER