için kaldı

2020, 'Sessiz Okyanus Yılı' ilan edildi , uzmanlar 'Sürpriz sonuçlara hazır olun' dedi!

Uzmanlar açıkladı: 2020, 'Sessiz Okyanus Yılı' ilan edildi. Bu durumun ardında yatan sebebinse 1 yıldan fazladır hayatımızda olan Kovid-19 salgını olduğu belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
2020, 'Sessiz Okyanus Yılı' ilan edildi , uzmanlar 'Sürpriz sonuçlara hazır olun' dedi!

Küresel su altı haritaları üzerinde çalışma yapan bilim insanları, koronavirüs (Kovid-19) salgınında insandan kaynaklı seslerin azalması nedeniyle okyanuslarda gürültü kirliliğinin azaldığını açıkladı. Uzmanlar, 'Sessiz Okyanus Yılı' ilan ettikleri 2020 yılındaki bu sessizleşmenin özellikle iletişim ve yön bulma konusunda sese ihtiyaç duyan canlılar üzerinde olumlu gelişme sağlayacağına inanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan karantinalarla birlikte 2020’de okyanuslar sessizleşti. Bilim insanlarının araştırmalarına göre okyanuslarda gemi motorları, petrol platformları, deniz altı madenciliği ve diğer insan üretimi seslerle oluşan gürültü kirliliği salgın döneminde ciddi oranda azaldı. Uzmanlar, söz konusu 'sessizliğin' balinaları, mercanları ve diğer deniz türlerini nasıl etkilediğine dair planlanmamış bir deney için çok değerli karşılaştırmalı veriler sağlayabileceğine inanıyor.

OKYANUSLARDA GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ENDİŞE KAYNAĞIYDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER