için kaldı

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. ve Çan2 Termik A.Ş'nin halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. ve Çan2 Termik A.Ş. halka arzını onayladı. Biotrend 16,50-18,00 TL fiyat aralığından, Çan 2 Termik 3,90 TL'den halka arz edilecek.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. ve Çan2 Termik A.Ş'nin halka arzına onay

SPK, Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. ve Çan2 Termik A.Ş. halka arzını onayladı

Biotrend 16,50-18,00 TL fiyat aralığından, Çan 2 Termik 3,90 TL'den halka arz edilecek.

Daha önce yapılan bir açıklamayla şirketin halka arzı için konsorsiyum eş liderlerinin Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. olduğu belirtilmişti.

Biotrend Enerji, 15 farklı tesiste, evsel atıkların ayrıştırılmasıyla elde edilen gaz sayesinde, evsel atıkların yaklaşık yüzde 25'ini işliyor.

Daha önce Biotrend Enerji’nin halka arz sürecini değerlendiren Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan “Biotrend Enerji ile yenilenebilir enerji alanında yarattığımız farkı, daha fazla kişiye duyurma şansı yakalayacak olmanın heyecanı içerisindeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Odaş Elektrik, Çan-2 Termik'in paylarının halka arz izahnamesine yönelik Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başvurusunu Ocak ayı içinde yapmıştı.

Çan-2 Termik'in paylarının tamamına sahip Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

“29.12.2020 tarihli özel durum açıklamamızda da bahsedildiği üzere Şirketimizin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Çan2 Termik A.Ş.'nin (Eski Unvanı Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.) paylarının halka arzına yönelik olarak yapmış olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemine geçiş ve Esas Sözleşme Tadil başvurusu SPK'nın 29.12.2020 tarihli yazısı ile onaylamıştı. Söz konusu onaya müteakip olarak yapılan tescil işlemleri ve gerekli güncellemelerle birlikte halka arz izahnamesine yönelik başvuru Sermaye Piyasası Kurulu'na bugün yapılmıştır.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER