için kaldı

Batı Avrupa’da sel felaketi: 67 kişi öldü, onlarca kişi kayıp

Batı Avrupa’yı etkisi altına alan aşırı yağışlar nedeniyle Almanya ve Belçika’da su baskınları yaşandı, çok sayıda bina çöktü. Almanya’da en az 58, Belçika’da ise 9 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de kaybolduğu belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Batı Avrupa’da sel felaketi: 67 kişi öldü, onlarca kişi kayıp

Alman meteoroloji kurumu bazı bölgelerde metrekareye ortalama 200 kg yağmur düştüğünü açıklarken, ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Birçok bölgede sel sularına kapılan ve evlerinin bodrum katında mahsur kalan insanların yaşamını yitirdiği bildirildi. Selin etkili olduğu bölgelerde insanların çatılara çıkarak kurtarılmayı beklediği, mobil hatların çökmesi nedeniyle yer tespiti ve kurtarma çalışmalarının zorlukla ilerlediği kaydedildi. İtalya ve Fransa, Belçika’daki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ekip gönderildiğini açıkladı. Türk Dışişleri Bakanlığı da Almanya’daki sel felaketi için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER