Instagram ve YouTube yıldızı Büyük Giza Piramidi'ne tırmandığı için hapsedildi

Instagram ve YouTube fenomeni Vitaly Zdorovetskiy ya da kullanıcı adıyla kingvitaly, Keops Piramidine tırmandığı için Mısır’da hapishaneye girdi. Vitaly konu hakkında “Korkunç şeyler gördüm, kimsenin başına gelmemesini umuyorum” dedi.

POSTA POSTA
Instagram ve YouTube yıldızı Büyük Giza Piramidi'ne tırmandığı için hapsedildi

Onur Binay/posta.com.tr

Vitaly Zdorovetskiy, Instagram’da kingvitaly kullanıcı adıyla 3,1 milyon takipçiye sahip. YouTube’ta ise 10 milyonu aşkın takipçisi bulunan Vitaly, geçtiğimiz haftalarda Keops Piramidi'ne tırmanarak fotoğraf ve video çekti. Ancak Vitaly, Keops Piramidi’ne tırmandığı için beş gün boyunca hapis yattı.

Vitaly Zdorovetskiy, Instagram’da paylaştığı bir fotoğrafın altına “Son 5 gün içerisinde neler yaşadığımı açıklayacak hiçbir kelime bulamıyorum. Mısır’da Keops Piramidi'ne tırmandığım için hapse tıkıldım. Daha önce birçok kez hapis yatmıştım ancak bu seferki her zamankinden çok daha kötüydü. Korkunç şeyler gördüm ve bunların kimsenin başına gelmemesini umuyorum. Peki buna değdi mi? KESİNLİKLE! Bunu iyi bir nedenle yaptım ve bütün dünyanın bunu görebilmesi için yakında bir video paylaşacağım” yazdı.

Ayrıca, piramide tırmanışını ve güvenlik tarafından takip edildiğini iddia ettiği birkaç Instagram hikayesi de yayınladı. Bir hikayede bir güvenlik görevlisi arkadaşında yer alıyor. Bu karelerde “Eğer yapabiliyorsan yakala!” ve “Korku yok!” gibi açıklamalarda bulunan Vitaly, son attığı hikayesinde “Senin hayatın, senin seçimlerin” dedi.

Mısır parlamentosu geçtiğimiz günlerde piramitlere tırmananlar için çok daha sert cezalar uygulanacağını açıklamıştı. Herhangi bir izin olmadan herhangi bir antik kalıntıya tırmanan kişilere en az bir ay hapis cezası ve bunun yanında 630 dolar ila 6305 dolar arasında ceza verilmesine karar verdi.






Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER