için kaldı

Enkaz altından şampiyonluk kürsüsüne!

Geçen haftanın en güzel haberlerinden biri, Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası’nda aldığımız madalyalar oldu. Talha Ahmet Erdem T23 kategorisi erkeklerde altın madalya kazanarak bu alanda Türkiye’ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi. Doğukan Coşar ve Mehmet Can Topal’ın da madalyalarla döndüğü şampiyona sonrası, sporcular ve babalarıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde buluştuk; emek ve sebat dolu hikâyelerini dinledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Enkaz altından şampiyonluk kürsüsüne!

Üstlerinde milli formaları, kazandıkları madalyalar boyunlarında asılı. Portekiz’den döneli 24 saat olmuş olmamış; pek dinlenemeseler de neşe içinde sohbet ediyorlar.

Talha Ahmet Erdem (24), Doğukan Coşar (23) ve Mehmet Can Topal (20), Türkiye’nin Down sendromlular Judo Milli Takımı sporcuları. Bu üç genç, geçen hafta Portekiz’de yapılan Dünya Şampiyonası’ndan altın ve gümüş madalyalarla döndü. Türkiye’ye gelip yaşadıkları Kocaeli’ne varır varmaz, bu başarının hikâyesini dinlemek için kapılarını çaldık. 

Onlar, 17 Ağustos depreminde yerle bir olmuş bir şehrin çocukları...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER