90 günde 10 puan indirim

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) dün yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 16.50’den yüzde 14’e indirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
90 günde 10 puan indirim

Temmuz ayından itibaren yapılan indirim 1000 baz puanı buldu. 6 Temmuz 2019’de Merkez Bankası Başkanlığına atanan Murat Uysal’ın dönemindeki her toplantıda indirim yapılmış oldu. Uysal’ın ilk toplantısı 25 Temmuz’daydı. Bu toplantıda 425 baz puan, 12 Eylül’de yapılan ikinci toplantıda 325 baz puan indirim yapıldı. Uysal’ın başkanlığındaki PPK üçüncü toplantısında ise 250 baz puanlık indirime imza attı. Böylece, 25 Temmuz’dan 24 Ekim’e 90 günde faiz yüzde 24’ten yüzde 14’e geriledi.

PPK sonrası yapılan açıklamada, son dönemde edinilen verilerin iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini gösterdiği belirtildi. Öncü göstergelerin iktisadi faaliyetin sektörel yayılımındaki iyileşmenin devam ettiğine işaret etmekle birlikte yatırımların zayıf seyrini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, sanayi üretiminin, son aylarda resmi tatillerle ilişkili çalışma günü etkilerine bağlı olarak yüksek bir oynaklık sergilemekle birlikte ana eğilimde ılımlı artışını koruduğu vurgulandı.

TOPARLANMA SÜRECEK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER