için kaldı

Hakan Atilla bizim evladımız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’de tahliye edildikten sonra Türkiye’ye dönen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla için “Bu yaşamış olduğu süreç, başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır. Bizim için Hakan Atilla’ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hakan Atilla bizim evladımız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’le ortak basın toplantısında şunları söyledi: “Dünyanın en kıdemli başbakanı olarak bugüne kadar sergilediğiniz müstesna liderlik ve vizyoner devlet adamlığınızla İslam alemine ve diğer ülkelere de ilham kaynağı oldunuz. Çalışmalarınız başta Filistinli ve Rohingyalı kardeşlerimiz olmak üzere mazlumların yaralarının sarılmasına, dünyada barış, istikrar ve refahın geliştirilmesine önemli katkılar sağladı. Bu kıymetli çalışmalarınız dolayısıyla zatı alilerine Cumhuriyet Nişanını takdim etmekten şeref duyuyorum. Bu nişanı dost ve kardeş ülke Malezya’nın başbakanına veriyor olmak benim için ayrı bir onurdur.

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Bugünkü görüşmelerimizde D-8 üyesi iki stratejik ortak olarak işbirliğimize yönelik ne gibi adımlar atabileceğimizi ikili görüşmelerimizde müzakere ettik. Malezya, İstanbul’da konsolosluk açma kararını da almıştır. Ortaya koyduğumuz ticaret hacmi hedefi 5 milyar dolardır. 5 milyar dolar hedefine süratle ulaşmamız gerekiyor. Bu şekilde güncellenecek anlaşmanın ikili ticaretimize ivme kazandıracağını ümit ediyoruz. Yurt dışına yatırım yapan Malezya fonlarının Türkiye’ye olan ilgisinin canlı tutulmasını ve Malezyalı firmaların ülkemize yatırımlarını artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Savunma sanayi alanında işbirliğimizi geliştirmeyi öncelikli hedeflerimizden biri olarak belirledik.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER