için kaldı

Bakanlık tağşiş yapılan ürünleri açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılının ilk taklit ve tağşiş yapılan ürünlerini açıkladı. Bakanlık tarafından açıklanan listede 229 firmaya ait 386 parti ürün yer aldı.

POSTA POSTA
Bakanlık tağşiş yapılan ürünleri açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılının ilk tağşiş yapılan ürünleri açıklandı. Bakanlığın açıkladığı listede gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar birçok üründe tağşiş detayları paylaşıldı. 

Bakanlığın yayınladığı listesinde laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Toplamda 3202 parti üründe yapıldı

İlk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ait 3202 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

Bakanlık tarafından paylaşılan listeye ulaşmak için tıklayınız.



Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER