Obezite vergisi gündemde yok

Maliye Bakanı Şimşek, yeni dönemde obezite vergisi gelebileceği yönündeki haberlerle ilgili, "Sadece fikir jimnastiği yaptığımız konulardan bir tanesi. Somut bir şey yok" dedi.

F5HABER F5HABER
Obezite vergisi gündemde yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde obezite vergisi gelebileceği yönündeki haberlerle ilgili olarak,  "Sadece ve sadece fikir jimnastiği yaptığımız konulardan bir tanesi. Somut bir şey yok, yapılmış bir çalışma yok. Yarın öbür gün pat diye yeni bir vergi gündeme gelmeyecek" dedi.

AK Parti'nin Kızılcahamam ilçesinde bir otelde düzenlediği 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şimşek, yeni dönemde obezite vergisi gelebileceğine yönelik basında çıkan haberlerle ilgili bir soru üzerine, İktisat Kongresi'nde gündeme getirilen bu konunun sadece üzerinde çalıştıkları bir husus olduğunu söyledi.

Somut bir durumun olmadığını ifade eden Şimşek, "Yani somut bir şey yok. Dünya uygulamalarına bakacağız. Sadece bir ön çalışma. Dolayısıyla yarın öbür gün şu veya bu vergi gündeme gelecek, artacak şeklinde bir yaklaşım doğru olmaz. Sadece varsayımsal bir soruya varsayımsal bir cevap verdim. Bu yönlerde bir çalışma olacak mı bakıyoruz" diye konuştu.

"Bu yönde bir takım trendler başladı"

"Nasıl bir uygulama olabilir" şeklindeki soru üzerine, Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

"Bazı Kuzey Avrupa ülkelerinde olsun, bazı diğer ülkelerde olsun bu yönde bir takım trendler başladı. Önemli olan içerik ve girdilere bakabiliriz. Yönetilebilmesi kolay olacak. Muhtemelen obeziteye yol açan bazı hammadeler var. Bazı girdiler var. Belki onlar üzerinden gidilebilir. Ama dediğim gibi sadece ve sadece fikir jimnastiği yaptığımız konulardan bir tanesi. Somut bir şey yok, yapılmış bir çalışma yok. Yarın öbür gün pat diye yeni bir vergi gündeme gelmeyecek. Çevreyi koruma, insan sağlığını koruma noktasında tabi ki vergiler devreye girebilir. Enerji verimliliğini artıracak teşvikler, vergiler gündeme gelebilir. Henüz sadece ve sadece fikir jimnastiği düzeyinde somut bir şey yok."

SONRAKİ HABER