Osman Genç, Büyükşehir Belediyesi'ne Aday Adaylığını Açıkladı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adaylığını açıkladı.

F5HABER F5HABER
Osman Genç, Büyükşehir Belediyesi'ne Aday Adaylığını Açıkladı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adaylığını açıkladı.

AK Parti İl Binası'nda aday adaylığını açıklayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in basın toplantısına AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

2 dönem Canik ilçesinde belediye başkanlığı görevini en iyi şekilde icra ettiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bundan 9,5 yıl önce sizlerle birlikte yola çıktık. Milletimiz bize peş peşe 2 dönem görev verdi ve milletimize hizmet etme onurunu yaşattı. AK Parti 10 yıllık bir parti değildir, 150 yıllık bir davanın adıdır. Dolayısıyla iktidarda olduğu 11 yıldır süre boyunca şehrimizin ve ülkemizin her alanda gelişmesine büyük hizmet etmiş olan bir partinin mensubu olmaktan da onur duyuyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan rehberimiz olmuştur. Başbakanımızın vizyonu bizlere ışık tutuyor, hizmet etme cesaretimizi artırıyor. Bu ışık ve cesaretle ilçemizde AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneğini sergiledik" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY ADAYIYIM"

Başarının bir ekip işi olduğunun altını çizen Başkan Genç, "Biz bunu Canik ilçesinde başardık. Bu şehrin her insanının Vezirköprü'den, Havza'dan, Kavak'tan, Ladik'ten, Asarcık'tan, Terme'den, Çarşamba'dan, Salıpazarı'na kadar, Salıpazarı'ndan Tekkeköy'e kadar, Tekkeköy'den, Canik, İlkadım ve Atakum'a herkesin ulaşabileceği bir belediyecilik anlayışını inşallah Samsun'da birlikte inşa edeceğiz. Herkesin ulaşabildiği ve ulaştığı zaman sorunların çözüleceği bir anlayışı biz daha önce Canik Belediyesi'nde inşa ettik. Şehrimizi harekete geçirecek vizyon, bilgi ve deneyimi kendimizde görüyoruz. Her alanda gelişmiş, ekonomisi güçlü, ahlaki ve manevi değerleri yüksek, uluslararası bir şehir yapma arzumuz doğrultusunda, 21. yüzyılda yani 2015 yılında ilk 5'in içine koyacak bir Samsun için şehrimize hayırlı olması temennisiyle AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığımı buradan ilan ediyorum" diye konuştu.

"SAMSUN'UN EN ÖNEMLİ SORUNU PLAN VE GÜVENLİKTİR"

Samsun'un en önemli iki sorununun plan ve güvenlik olduğunun altını çizen Başkan Genç, "Bunlardan birinci plan, ikincisi de güvenliktir. Master planı yapmak zorundayız. Bütüncül olarak bu şehri düşünmek zorundayız. Vezirköprü'sünden, Tekkeköy'üne kadar, Terme'sinden Yakakent'ine kadar topyekun Samsun'u master planı yaptığımız zaman kalkınmaya sağlayacağız. Aynı zamanda güvenlikte çok önemlidir. Polisin güvenliği yanında bu şehri yönetenlere güven ortamını sağlamak zorundayız. Çünkü şehre gelen yatırımcı güvenle şehre gelmelidir. Güvenini sağlamadığınız bir şehrin yatırımcısı o şehirde durmaz ve o şehre gelmez. İlk hedefimiz Samsunlular ile birlikte hareket edip, Samsun'umuzun bütün ilçeleriyle beraber planlamak ve güven ortamını yakalamaktır. Samsun önemli bir şehir ama hak ettiği yerde değil. Önemli projelerinden birisi de ‘Şehr-i Samsun' projesidir. Samsun 21. yüzyılda hak ettiği yerde, yani kısa vadede ilk 10'a orta vadede ilk 5'i yakalamak istiyorsa yeni bir kent merkezi ve çekim merkezini kurmak ve yapmak zorundadır. İstanbul'un Kanal İstanbul'u olduğu gibi şehrimizin de denizle aynı seviyede olması sebebiyle ‘Kanal Samsun' ve yeni kent merkeziyle beraber uluslararası şehirlerde olan yeni bir kent meydanı, uluslararası ofislerin, ticaret finanslarının aynı zamanda komple yapılacak merkezlerine kadar yeşille mavinin bulunduğu yeni bir kenti inşa etmek zorundayız. Buna da biz ‘Şehr-i Samsun' diyoruz. Diğer projemiz ise ‘Asl-ı Samsun'dur. Bu şehrin hafızası Bedestan'dan, Saathane'den, Subaşı'na kadar olan Selçuklular'ın kurmuş olduğu bu alanı yeni Asl-ı Samsun'u imar ederek bin yıllık ticari tecrübesi olan bu alanı tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Yıkarak değil, imar ederek yapacağız" şeklinde konuştu.

"ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Samsun'un ulaşımla ilgili sıkıntı çeken bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Genç konuşmasına şöyle devam etti: "Ulaşım kalkınmadır. Öncelikli olarak Samsun'da ulaşım sorununu çözmek bizim ilk görevimiz olacaktır. Köylülerin ve insanların tek seyahatle beraber şehrinin kalbine inecek şekilde ulaşımı çözmek bizim asli görevlerimizdendir. Çünkü şehrin kalkınmasını istiyorsak, şehirde ticaret yapılmasını istiyorsak, ulaşımı çözmek bizim ilk görevimizdir. Göreve geldiğimiz ilk gün çayımızı içene kadar bu sorunu çözeceğiz. Diğer sorunumuzda İstiklal Caddesi ve 56'lar mevkiindeki otopark ve yeşil alan problemidir. 56'lar mevkii kısımda bulunan Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu okullar bölgesindeki okulları daha güvenli ve daha konforlu, 21. yüzyıla yakışır şekilde şehrin arkasına taşıyacak orayı Kent Parkı yapmayı hedefliyoruz. Oradaki 98 dönümlü arazi milletin yaşam alanına verilecektir. 2023, 2071 ve 2099 hedefi olan bir Samsun inşa etmek bizim görevimiz olacaktır. Samsun, üretilen mallarını ülkemizin tüm köşelerine ve dünyaya pazarlayacak ulaşım ağıyla donatılarak gelişimin önü açılacak. Bizim en önemli projelerimizden birisi de Samsun - Ankara hattında hızlı yük treni ve hızlı yolcu trenini hayata geçirmektir. Gençler bu ülkenin en büyük gücüdür. 2014 - 2019 yıları arasında üniversitelerini bitirip şehrine dönmek istemeyen bir gençlik değil, koşa koşa şehrine gelip, görev almak isteyen bir şehir inşa etmek bizim görevimizdir. Sadece bizim Şehr-i Samsun dediğimiz projede en az 40 bin insan çalışacak. Bugün baktığımızda Samsun'da 37 bin işsizlik gözüküyor. Sadece Samsun'un gençlerin değil, Anadolu'daki insanların da bu şehre göç ettiğini birlikte göreceğiz."

Başkan Genç, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkan Vekili Alaettin Bayrak'a aday adaylığı başvuru formunu verdi. Başkan Genç daha sonra kendisini parti önünde bekleyen vatandaşlara da hitap etti.

SONRAKİ HABER