100 Köylü Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

GAZİANTEP'te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalardan akan atık suyun doğaya ve kendilerine zarar verdiği iddiasıyla toplanan 100 köylü savcılığa suç duyurusunda bulundu.

F5HABER F5HABER
100 Köylü Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

GAZİANTEP'te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalardan akan atık suyun doğaya ve kendilerine zarar verdiği iddiasıyla toplanan 100 köylü savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Nizip'e bağlı Keretli Köyü'nde yaşayan 100 kişi, ellerinde imzaladıkları dilekçelerle birlikte Gaziantep Adliyesi'ne geldi. Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalardan köyden geçen Nizip Çayı'na akan atık sulardan dolayı tarım arazileri ile sağlıklarının bozulduğunu öne süren köylüler, hayvanlarının da zarar gördükleri sorunun çözülmesi için savcılığa müracaat etti.

KÖY MUHTARI: BİZİM İNSANLIĞIMIZI YOK ETMESİNLER

Köy muhtarı Mustafa Taş, atık sular nedeniyle köydeki doğal kaynakların kuruduğunu söyledi. Taş, "Sanayi bölgesi geliştikçe benim doğa harikası köyümü yok etti. Kaynak sularımız, ceviz ağaçlarımız, meyve ağaçlarımız kurudu. Köylümüz neredeyse aç kaldı. Ya bizim köyümüzün yerini değiştirsinler, ya suyu kessinler. Bizim devlet büyüklerinden istediğimiz bu. Biz su istemiyoruz. Bizim su kaynaklarımızın suyu bize yeter. Fabrikalardan para kazanıldığını biliyoruz. Büyüklerimiz de bizim insan olarak orada yaşadığını unutmasınlar. Bizim insanlığımızı yok etmesinler" dedi.

Köylülerden Mustafa Keser ise kimyasallı sulardan 28 köylünün yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin de kansere yakalandığını öne sürdü. Keser, "Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların atık suları köyümüzü heder ediyor. İnsanlarımıza zarar verdiğinden, ağaçlarımızı kuruttuğundan dolayı, suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu su kesilmediği müddetçe farklı eylemlerde ve suç duyurularında bulunacağız. Lütfen sesimize kulak verin. Gelin köylümüzü görün. Bakın suyumuz ve köyümüz ne hale geldi. İnsanlarımız köyde yaşayamaz hale geldi. Köylülerimizi tarlalarını evlerini satarak şehre göç eder hale geldi. Lütfen köyümüzün güzelliklerini heba etmeyelim, bize sahip çıkın. Köyümüzde bu kimyasallı sulardan dolayı 28 kişi vefat etti. Köyümüzde hala 14 kişi kanser hastası olarak tedavi görüyor. Bunların hepsinin hesabı sorulacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Mahalle muhtarları beraberlerinde 100 kişi, imzaladıkları şikayet dilekçelerini Cumhuriyet Savcısı'na teslim etti.

(DHA - Mücahit YOLCU)
SONRAKİ HABER