için kaldı

Yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiği göl

DOĞU Karadeniz'in önemli turizm alanlarından biri olan Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Arap turist akınına uğruyor. Yılda yaklaşık yerli yabancı 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan göl çevresinde artık yamaç paraşütü, ATV pistleri ve çocuk eğlence alanları da göze çarpıyor. Uzungöl'ün güzelliği havadan yapılan çekimlerde bir kez daha ortaya çıktı. Bir vadinin ortasında bulunan ve...

F5HABER F5HABER
Yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiği göl

DOĞU Karadeniz'in önemli turizm alanlarından biri olan Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Arap turist akınına uğruyor. Yılda yaklaşık yerli yabancı 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan göl çevresinde artık yamaç paraşütü, ATV pistleri ve çocuk eğlence alanları da göze çarpıyor. Uzungöl'ün güzelliği havadan yapılan çekimlerde bir kez daha ortaya çıktı. Bir vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların kapatması sonucu oluşan Uzungöl, yeşil ve mavinin buluşmasıyla ziyaretçilerine tarifsiz bir seyir keyfi sunuyor.

DOLULUK YÜZDE 100'E ULAŞTI

Göl çevresinde bulunan 100'ün üzerinde ahşap otelde doluluk oranı şu anda yüzde yüze ulaştı. Uzungöl beldesine olan bu ilgi göl çevresinde yapılan aktivitelere yenilerini ekledi. Daha önceden doğal manzara izleme, yürüme, tırmanma ve bitki örtüsü incelemeleri gibi aktiviteler yapılan Uzungöl çevresinde artık yamaç paraşütü, ATV pistleri, bisiklet turları, gölde kullanılan deniz bisikletleri ve çocuk oyun alanları göze çarpıyor. Göl çevresindeki yürüyüş alanı Arap turist kadınlar ve günü birlik gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Özellikle hafta sonları bölgeye aşırı ilgiden otopark ise bölgenin en önemli sorunlarından.



UZUNGÖL HAKKINDA

Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta olan Uzungöl deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunuyor. Bir Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş olan Uzungöl, zamanla bölgeye de bu adın verilmesini sağladı. Çevresinde trekking, kuş gözlem, botanik amaçlı turların yapıldığı uzun gölde daha yükseklerde bulunan yaylalarda görülmesi gereken yerler arasında. Yaban hayatı bakımından Uzungöl çevresindeki dağlarda kurt, yaban keçisi, tilki, kafkas dağ horozu, yaban kazları gibi çeşitli hayvan türleri barındırıyor. Uzungöl'ün içinde ise bol miktarda alabalık var. Gölün su sathı, mevsiminde gelen su miktarı ile bağımlı olarak farklılıklar gösterse de, genelde boyu 1000 metre, eni 500 metre, derinliği ise 15 metre civarında.

(FOTOĞRAF)

(DHA - Ali AKSOYER)
SONRAKİ HABER