için kaldı

TBMM Başkanı Yılmaz: Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım (2)

MECLİS BAŞKANI YILMAZ: 77 MİLYON ÖZGÜRCE YAŞAYACAK TEK DEVLET OLACAK

F5HABER F5HABER
TBMM Başkanı Yılmaz: Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım (2)

MECLİS BAŞKANI YILMAZ: 77 MİLYON ÖZGÜRCE YAŞAYACAK TEK DEVLET OLACAK

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, güreş festivalinin ardından memleketi Gürün ilçesine geçti. Burada 15'inci Gürün Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi ile birlikte ilçede açılan stantları gezdi. Burada konuşan Yılmaz, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek Yılmaz şöyle dedi: "Bu zor dönemden dolayı şehitlerimiz oluyor. Allah onların mekanlarını cennet eylesin. Ateş düştüğü yeri yakıyor, gönül arzu eder ki hiç bir eve ateş düşmesin çünkü onlara ne söylersek söyleyelim hiç bir kelime o ateşin acısını hafifletemez. Bu coğrafyada bin yıldan beridir yedi düvelle savaşıyoruz ve şehit verdik. Her karış toprağı şehit kanıyla sulandı desek yeridir. Bu ülke üzerine plan kurmak hesap yapmak isteyenler var. O hesapları bozmak planları boşa çıkarmanın yolu bizim birlik ve beraberliğimizden geçiyor. 77 milyonun ortak değerinin Türkiye olduğunu göstermekten geçiyor."

Daha sonra birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Yılmaz şöyle devam etti: "Bu etkinlikler bizim bir olduğumuzu kardeş olduğumuzu, 77 milyonun bir arada olduğunu gösteriyor. Biz Sivaslılar olarak bu ülkenin birliği ve beraberliği doğrultusunda bir araya geldiğimizi gösteriyoruz. Tek bayrak olacak, tek bayrağın altında 77 milyon özgürce yaşayacak, tek devlet olacak, herkes bu devletin vermiş olduğu güvence altında özgürce yaşayacak. İnşallah biz bunu başarır mıyız? Bin yıldan beridir başardık birlik ve beraberlikte bundan sonrada başarır mıyız, hiç şüpheniz olmasın. Bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. Niçin kaygı duymaya gerek yok? Kırk yıldır bu coğrafyada terörle savaşımız var ama bu terörle savaş bu ülkenin vatandaşlarını ayırmaya gücü yetmedi. Allah'a hamdolsun bu milletin feraseti basireti var, dolaysıyla derdi bir. Milletin tanımını artık 'derdi bir' olarak yapıyorlar. Derdi bir olanlar bir millettir diye. Dolayısıyla bu coğrafyada yaşayan insanların derdi birdir."

BİZİ ATEŞ ÇEMBERİNE BULAŞTIRMAK İSTEYENLER VAR

"Bu bayrağın dalgalandığı her yer de bizler için vatandır" diyen Meclis Başkanı Yılmaz sözlerini daha sonra şöyle tamamladı: "Türkiye'nin bugünkü durumu geçmişten daha iyi çevremizde ki ateş çemberine bakın o ateş çemberini Türkiye'ye bulaştırmak isteyenler var. Ama Cenab-ı Allah'a hamdolsun birliğimizle beraberliğimizle bu zor dönemi de geçeriz. Geçer miyiz? Geçeriz. Bunun şartı birlik ve beraberliğimizi bir arada tutmaktır. Bunun şartı kırgınlıkları küskünlükleri geçmişte bırakmaktır. Çünkü geçmişe takılıp kalırsanız ileri gidemezsiniz. Geçmişe bakmayacağız ileri bakacağız. Ama geçmişten de ders alacağız. İşte Türkiye bunu yaparsa inşallah başarır. Bizim Türkiye'nin geleceğinden hiçbir kaygımız yok. Çünkü bu aziz millet güveniyoruz. İstiklal marşının ruhuna inanıyoruz. İstiklal marşında denildiği gibi tek bir ocak kalıncaya kadar bu bayrak dalgalanır. Bu bayrağın dalgalandığı her yer de bizler için vatandır."

(DHA - Gökhan CEYLAN-Yasin KIRAS/ SİVAS, (DHA))
SONRAKİ HABER