için kaldı

Minibüste taciz şikayetini geri aldı

ADANA'da yolcu olarak minibüse binen 17 yaşındaki S.N.İ.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki şoför Ali C., 22 yıl hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Ali C., suçlamaları kabul etmezken genç kız, duruşma öncesi şikayetinden vazgeçti.

F5HABER F5HABER
Minibüste taciz şikayetini geri aldı

ADANA'da yolcu olarak minibüse binen 17 yaşındaki S.N.İ.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki şoför Ali C., 22 yıl hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Ali C., suçlamaları kabul etmezken genç kız, duruşma öncesi şikayetinden vazgeçti.

Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne gitmek için geçen 9 Nisan'da Adana Valiliği önündeki durağa gelen S.N.İ., Ali C.'nin kullandığı 01 M 0700 plakalı minibüse bindi. İddiaya göre Seyhan Uygulama Hastanesi durağında minibüsteki diğer yolcular inince Ali C., aracı Seyhan Baraj Gölü'ne doğru sürdü. Issız bir yerde minibüsü durdurup kapıları kilitlediği ileri sürülen Ali C., 'Sana sigara alacağım, seni mutlu edeceğim, evleniriz' diyerek S.N.İ.'yi öpüp elle taciz etti. Direnen genç kız, Ali C.'nin tırnaklarıyla yüzünü çizip bağırdı. Bunun üzerine Ali C., minibüsün kilitli kapılarını açınca, genç kız kurtuldu. S.N.İ., polisi arayarak yardım istedi ve şikayetçi oldu. Suçlamayı kabul etmeyen Ali C. tutuklandı.

GENÇ KIZ ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Ali C.'nin tutuklanmasından yaklaşık 10 gün sonra Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe veren S.N.İ., pişman olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Annem ile babam ayrı olduğu için psikolojim bozuktu. Şoför olan babamla aram kötü. Bu nedenle şoförlerden nefret ediyorum. Olay günü yanlışlıkla son durağa gitmiştim. Gideceğim yere bırakmayacağını söyleyince sinirlendim. Param yoktu, ondan istedim. Elimden tutup ittirince sinirlenip, yanağını tırmaladım. O anki sinirle tacize uğradığımı söyledim. Tutuklandığını da öğrenince vicdan azabı çektim ve pişman oldum. Bana tacizde bulunmadı. Şikayetçi değilim. Böyle bir olaya sebep olduğum için pişmanım."

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Ali C., 'Çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 22 yıl hapis cezası istemiyle Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. S.N.İ.'nin kullandığı dolmuşa bindikten sonra parası olmadığını söyleyip kendisine son durağın neresi olduğunu sorduğunu belirten Ali C., savunmasında şunları söyledi:

"Seyhan Uygulama Hastanesi'nin aşağı tarafı olan son durağa geldiğimizde 2 erkek yolcu araçtan indi. S.N.İ. kendisini göl kenarına bırakmamı istedi. Ben bırakamayacağımı söyleyince benden para istedi. Para da vermek istemeyince bozuk para kutusuna elini attı parayı aldı. Ben de parayı almak için elini tuttum. Diğer eliyle benim yüzümden tutarak ittirdi. Daha sonra dolmuştan kaçarak uzaklaştı. Herhangi bir cinsel temasım olmadı. Boyun ve yanağımdaki izler ise hatırladığım kadarıyla sabah durakta arkadaşlarla şakalaşırken olmuştu. "

GENÇ KIZIN ANNESİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmada müşteki olarak ifade veren S.N.İ.'nin annesi Ü.Ö., kızının psikolojik sorunları olduğunu belirterek, "Kızım tedavi görmektedir ayrıca yüzde 50 özürlü olduğuna yönelik raporu vardır. Kızım olmamış olayları olmuş gibi anlatmaktadır. Suça konu olayları da kızımın kurguladığını düşünüyorum. Kızım bu olaydan önce de günlük yaşantısında erkekler tarafından gerçekleştirilen normal ve olağan karşılanması gereken davranışları da cinsel anlama gelecek şekilde yorumlar. Bu nedenle sanıktan şikayetçi değilim" diye konuştu. S.N.İ. ise dilekçesinde verdiği ifadeyi tekrarlayarak şikayetçi olmadığını söyledi.

(DHA - Salih ÜÇTEPE)
SONRAKİ HABER