ABD'ye Tahran'dan tepki: Trump'ın yöntemi sonuç vermez

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, yaptırımların kaldırılması için öncelikle İran'ın nükleer programını nükleer anlaşmaya uyumlu hale getirme şartı koşan ABD yönetimine "Trump'ın azami baskı başarısızlığını unutmayın." diye seslendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'ye Tahran'dan tepki: Trump'ın yöntemi sonuç vermez

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in dün düzenlediği basın toplantısında İran ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) nükleer anlaşmayı destekleyen kararına işaret eden Zarif, "ABD, nükleer anlaşmayı ihlal etti, İranlıların gıda ve ilaç teminini engelledi, 2231 sayılı karara uyanları cezalandırdı. Bu alçakça karmaşa süresince İran anlaşmaya bağlı kaldı, yalnızca anlaşmayı düzeltici önlemler aldı. Şimdi kim ilk adımı atmalı? Trump'ın azami baskı başarısızlığını unutmayın." ifadelerini kullandı.

"ŞART ÖNE SÜRMEK TRUMP'IN MİRASINA BAKIŞTIR"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER