için kaldı

Son dakika: MEB'den tabletlerle ilgili veliliere önemli uyarı

Son dakika haberine göre, MEB, tablet dağıtımıyla ilgili velilere önemli uyarılarda bulundu. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11. sınıf öğrencileri için beceri temelli etkinlikler kitap seti hazırlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Desteklerimiz giderek artacaktır' dedi.

POSTA POSTA
Son dakika: MEB'den tabletlerle ilgili veliliere önemli uyarı

Gelen son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, velileri tablet dağıtımı konusunda dolandırıcılara karşı uyardı. Tablet dağıtımıyla ilgili velilere doğrudan ulaşıldığını hatırlatan Bakanlık önemli bilgiler verdi. İşte haberin ayrıntıları...

MEB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

UYARI!

Dolandırıcılık mağduru olmamak için “Millî Eğitim Bakanlığı ve EBA ücretsiz, koşulsuz tablet dağıtıyor. Veli olarak başvuru için tıklayınız” şeklindeki mesaj linklerine giriş yapmayınız.

Tablet dağıtımlarımızda resmi veriler üzerinden velilerimize doğrudan ulaşmaktayız

MEB'DEN 11. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 'BECERİ TEMELLİ ETKİNLİKLER' KİTAP SETİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, salgın sürecinin başından bu yana her kademedeki öğrencilere özel hazırlanan kaynak destekleri ile öğrenme kayıplarının en aza indirilebilmesini amaçlanıyor. Lise öğrencilerinin edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürmelerini sağlamak için hazırlanan beceri temelli etkinlikler kitap serisi 11'inci sınıflara yönelik devam ediyor. Daha önce 9 ve 10'uncu sınıflar için hazırlanan etkinlik kitap seti serisinin 11'nci sınıflar için hazırlanan etkinliklerinde, derslerin öğretim programlarının kazanımları esas alındı. 11'inci sınıflar için hazırlanan beceri temelli etkinlik kitapları tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, İngilizce ve Almanca derslerini kapsıyor. Erişime açılan etkinlik kitap setinde, 10 dersten bin 729 etkinlik yer alıyor. Etkinliklere eklenen karekodlar aracılığıyla, öğrencilerin, etkinliklerle ilişkin kazanımların bulunduğu ders kitabı sayfalarına ulaşmaları da sağlanıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK: DESTEKLERİMİZ GİDEREK ARTACAKTIR

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bakan Selçuk, tüm dünyada Covid-19 salgını nedeniyle zorlu bir süreç yaşandığına dikkati çekerek, süreçte oluşabilecek öğrenme kayıplarını en aza indirmek için tüm birimlerin ilave kaynaklar oluşturduğunu ifade etti. Daha önce çok sayıda destek paketi paylaşıldığını belirten Bakan Selçuk, "11'inci sınıf öğrencilerimizi desteklemeyi amaçlayan ve bin 729 etkinlik içeren beceri temelli etkinlikler kitap setini bugün paylaştık. Aynı setin 9 ve 10'uncu sınıflar için olan kitaplarını daha önce yayımlamıştık. Bu desteklerimiz giderek artacaktır" dedi.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER