Maya vegan mıdır? Mayalı yiyecekler vegan beslenmeyi bozar mı?

Maya başta ekmek olmak üzere birçok hamur işinin en temel unsuru. Hamurun kabarmasını sağlayan maya bir canlı organizma. Hal böyle olunca birçok kişinin aklına mayanın vegan beslenmede yeri olup olmadığı sorusu geliyor. Bu konuyu sizin için araştırdık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Maya vegan mıdır? Mayalı yiyecekler vegan beslenmeyi bozar mı?

Son yıllarda, etik kaygılar, çevre bilinci ya da sağlık sorunları nedeniyle, hayvansal gıdalar tüketmeyi bırakıp bitkisel beslenme modellerine geçiş yapanların sayısı gittikçe artıyor. Hiçbir hayvansal ürünün tüketilmediği beslenme modeline ise vegan beslenme adı veriliyor.

Genel olarak söylemek gerekirse vegan bireyler hayvanlardan elde edilen, et, süt, yumurta ve bal dahil hiçbir gıdayı tüketmiyor. (Hatta mümkün olduğu müddetçe deri ve yün gibi ürünleri de kullanmıyor.) Peki maya da buna dahil mi? Öncelikle mayanın ne olduğuna ve nasıl işlediğine bakalım.

MAYA NEDİR? MAYA HAMURU NASIL KABARTIR?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER