Düğün için gitmişlerdi... İkinci kez Taliban korkusu yaşadılar

Taliban'dan kaçarak 2008 yılında Türkiye'ye gelen ve Türk vatandaşlığı hakkını elde eden Said ve Cemile Türkgeldi çifti, 13 yıl aradan sonra oğulları Ali'yi evlendirmek için gittikleri Afganistan'da bir kez daha Taliban tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Ardı ardına hem mutluluğu hem de korkuyu yaşayan Said Türkgeldi, "Hayırlı bir iş için gittik. Çok şükür gelinimizi de buraya getirdik. Yoksa asla gitmezdik" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Düğün için gitmişlerdi... İkinci kez Taliban korkusu yaşadılar

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele almasının ardından Pakistan, İslamabad aktarmalı olarak gerçekleşen tahliye uçuşları devam ediyor. Tahliye edilen yolcular arasında Afgan kökenli Türk vatandaşı olan Türkgeldi ailesi de bulunuyordu. Ailenin hikayesi ise dikkat çekici. 47 yaşındaki Said Türkgeldi, 2008 yılında Taliban korkusu nedeniyle eşi Cemile Türkgeldi ve 7 çocuğu ile Afganistan'dan Türkiye'ye geldi. Bursa'ya yerleşen Türkgeldi ailesi, yaptıkları başvuru üzerine bir süre sonra Türk vatandaşlığı hakkını elde etti. Türkiye'de olmaktan son derece mutlu olan aile, bu nedenle "Türkgeldi" soyadını seçti.

ÖNCE DÜĞÜN SONRA KAÇIŞ

Said Türkgeldi ve eşi Cemile Türkgeldi, 27 yaşındaki oğulları Ali'yi Afganistan'daki akrabalarının kızı Serife ile evlendirmek için 13 yıl aradan sonra Kabil'in kuzeyindeki Bağlan'a gittiler. Aile, Afgan geleneklerine göre yapılan düğünün ardından resmi nikahın yapılması için bir müddet akrabaların yanında kaldı. Bu sırada Taliban'ın Kabil'e hızlı ilerleyişi sonrasında şehirde çıkan karışıklıklar nedeniyle nikah işlemleri bir türlü gerçekleştirelemedi. Bir an önce Türkiye'ye dönme planı yapan Türkgeldi ailesi Kabil'e gelerek buradan ilk uçakla Türkiye'ye dönmek için Türk Büyükelçiliği ile temasa geçtiler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER