için kaldı

Kadın vatmanın dikkati sayesinde ölümden döndü... 'Eğer fark etmeseydi...'

Samsun'da tramvay beklediği durakta aniden fenalaşıp raylara düşen ve kadın vatmanın dikkati sayesinde kurtulan Merve Huntürk (21), o anları anlattı. Tramvayın makinistine teşekkür eden Huntürk, "Eğer fark etmeseydi şu an hayatta bile olmayabilirdim. Çok kötü şeyler olabilirdi. Hayatının kıymetini bilsin herkes" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadın vatmanın dikkati sayesinde ölümden döndü... 'Eğer fark etmeseydi...'

Olay, 28 Ocak'ta Atakum ilçesinde hatif raylı sistemin Türk-İş durağında meydana geldi. Durakta tramvay bekleyen Merve Huntürk, aniden fenalaşıp raylara düştü. Bir süre sonra durağa yaklaşan tramvayın makinisti Merve Yıldız Öker (33), raylar üzerindeki Huntürk’ü fark etti. Tramvayı durduran Öker, baygın olan genç kıza ilk müdahaleyi de kendisi yaptı, ardından da durumu Hafif Raylı Sistem Kontrol Merkezi'ne bildirdi. Bunun üzerine durağa sağlık ekipleri sevk edildi. Huntürk, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

'TRAMVAYIN GELMESİNE 1 DAKİKA VARDI, SONRASINI HATIRLAMIYORUM'

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde yapılan müdahale sonrasında Merve Huntürk, taburcu oldu. Neden bayıldığının teşhisi için doktora gittiğini ve sürecin devam ettiğini söyleyen Huntürk, yaşadıklarını anlattı. Evine gitmek için tramvaya binmek üzere durağa gittiğini belirten Huntürk, "Tramvay durağına geldim. Telefonla arkadaşımla konuşuyordum, panoda yazan tramvayın geliş süresine baktım, 4 dakika yazıyordu. En son 1 dakikaya kadar gördüm sonrasını hiçbir şekilde hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda yatıyordum, yanımda vatman hanımefendi ve birkaç tane de vatandaş vardı. Sonra beni hastaneye götürdüler. Gerekli müdahaleler yapıldı sonra da taburcu oldum. Daha önce de birkaç defa bayılmıştım. Sadece bu kadar ileri boyutlu ilk defa oldu. Şu anda tam bir teşhis konulmadı hala tahlillerle uğraşıyorum. Sonucu ben de bekliyorum" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER