için kaldı

Cesaret gerektiren, riskli bir işti ama model ben olmalıydım

“Kadın bedeni obje değildir” dedi, tanıtım için mücevherleri kendisi takıp objektifin karşısına geçti. Soner Yaman, sosyal medyada başlattığı farkındalık kampanyasıyla tebrik de alıyor, tepki de... Yaman “Sadece kadın hakları değil, tüm haklar konusunda hassasım. Ancak ülkemizde, erkek çocukların yetiştirilmesinde sorunlar gözlemliyorum” diyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cesaret gerektiren, riskli bir işti ama model ben olmalıydım

Fuar, reklam, moda gibi birçok alanda satış stratejisi olarak kadın bedeni kullanılıyor. Modern toplumda maalesef kadın bedeni en çok tüketilen nesnelerden biri. Gittikçe artan kadın hareketlerine rağmen bu sorun henüz aşılabilmiş değil. Bu duruma karşı çıkanlardan biri de Soner Yaman. Yaman, Kadıköy’deki Çınar Kuyumculuk’un satış danışmanı. Belki rastlamışsınızdır, mücevherlerini tanıtmak için alışılmışın dışında bir tanıtım gerçekleştirdi. Kuyumculuk sektöründe 10 yıldır çalışan Yaman, ürünlerin tanıtımı için kadın bedeni kullanmak yerine mücevherleri kendisi takıp objektifin karşısına geçti. Başlattığı kampanya sosyal medyada epey ses getirdi. Kampanyayı takdir eden de çok, eleştiren de... Soner Yaman sorularımızı yanıtladı. 

Siz kimsiniz? Nasıl bir ailede yetiştiniz?

1989 İstanbul doğumluyum, lise mezunuyum. Her gün toplu taşımada gördüğünüz insanlardan biriyim. 10 yıldır kuyumculuk sektöründe satış danışmanı olarak çalışmaktayım. Annem, babam ve kardeşlerim kendi halinde yaşayan insanlar. Ailemde insana ve haklara verilen değer her zaman bize hissettirildi. Annem beni ‘aslan oğlum’ ya da ‘sen erkek adamsın’ gibi söylemlerle büyütmedi. Her zaman düşünceli olmaya, empati kurmaya davet etti. Bizler neysek ablam da oydu. Evimizde demokrasi hâkimdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER