Atıktan temiz enerji çıkıyor

Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilginin sürekli arttığını söyleyen Oltan Köleoğlu Enerji CEO’su İbrahim Şahinkaya, “Bunların arasında biyokütle enerjisi iklim şartlarından etkilenmeden üretim süreçlerine devam edilebildiği için öne çıkıyor. Çiftçilerimiz tarlalarındaki anızları yakmak yerine bize getirip iklim değişikliğinin önüne geçmeye çalışıyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Atıktan temiz enerji çıkıyor

Dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımlar hızla artıyor. Türkiye de yeşil enerji konusundaki adımlarını hızlandırırken hem özel sektör hem de kamu tarafından yeşil enerjiye geçiş süreci devam ediyor. Yenilenebilir enerji yatırımları çeşitli mekanizmalarla teşvik ediliyor.

Oltan Köleoğlu Enerji CEO’su İbrahim Şahinkaya, “Oltan Gıda olarak yıllardır sürdürdüğümüz faaliyetlere bugün yenilenebilir enerjide devam ediyoruz. Uluslararası danışmanlık şirketi Kearney ve Enerji Günlüğü tarafından bu yıl ikincisi hazırlanan MW100 - Türkiye’nin En Büyük 100 Elektrik Üreticisi Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerinin de kaynaklık ettiği araştırmaya göre Oltan Köleoğlu Enerji, Türkiye’nin en büyük 100 elektrik üreticisi arasında yerini aldı. Biz de Türkiye’nin en büyük elektrik üretim şirketleri arasında yer almaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ ÇALIŞABİLİYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER