için kaldı

Borrell’den göç mutabakatına yenileme desteği

Avrupa Birliği (AB) ile 18 Mart 2016’da imzalanan ve Türkiye’nin, bugüne kadar ihmal edilen unsurlar da dikkate alınarak güncellenmesini talep ettiği göçmen mutabakatının beşinci yıldönümüne günler kala Brüksel’den önemli bir mesaj geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Borrell’den göç mutabakatına yenileme desteği

AB dışişleri ve içişleri bakanlarının göç konusuna odaklandıkları toplantı sonrasında konuşan AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, olası bir yenilemeye destek vererek, gelecekte şimdikine benzer bir anlaşma yapılması gerektiğini söyledi.

MUTABAKAT FAYDA SAĞLADI

Karşılıklı güvene dayalı bir angajmanın söz konusu olduğunu hatırlatan Borrell, “Bu mutabakat geçerliliğini koruyor ve uygulanmaya devam edilmeli. Göç konusundaki işbirliğinin ana çerçevesi olmayı sürdürmeli” dedi. Belgenin çok eleştirildiğinin altını çizen Borrell, “Mutabakat somut sonuçlar doğurmuş gözüküyor. Can kayıplarında belirgin azalma, kural dışı geçişlerde düşüş ve Türkiye’deki mülteci ve göçmenlerin durumunda iyileşme sağladı. Rakamlar ortada” ifadelerini kullandı. Konunun ülke liderleri tarafından ele alınacağını belirten Borrell, söz konusu mutabakat için “Türkiye ile ilişkilerimizin geleceğinin bir parçası olacak” ifadesini kullandı. Kural dışı geçişlerin önlenmesinin, can kayıplarının azaltılmasının ve Türkiye’ye yük paylaşımı konusunda destek olmanın herkesin çıkarına olduğu da Borrell’in vurguları arasında yer aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER