Türkiye'nin en büyük cezaevlerinden biriydi... Buca Cezaevi kapatıldı

Geçen yıl meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından boşaltılan İzmir Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, ‘Bakanlık Olur’u ile kapatıldı. Kamuoyunda Buca Cezaevi olarak bilinen 62 yılda 600 bin hükümlü ve tutuklunun kaldığı cezaevi, sessizliğe büründü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin en büyük cezaevlerinden biriydi... Buca Cezaevi kapatıldı

Buca’da 80 dönümlük alana 16 blok halinde 1959 yılında inşa edilen Buca Cezaevi, geçen yıl 30 Ekim'deki 6,6 büyüklüğündeki depremde gördüğü hasar ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Kasım 2020'de boşaltıldı. Cezaevindeki mahkumlar ise başka cezaevlerine nakledildi. Şehrin merkezinde kalması nedeniyle kapatılması için yaklaşık 20 yıldır mücadele verilen cezaevinin, 17 Mayıs 2021 tarihinde ‘Bakanlık oluru’ ile kapatılmasına karar verildi.

Türkiye'nin en büyük cezaevlerinden biriydi... Buca Cezaevi kapatıldı - Resim : 1

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hafta içinde İzmir'de katıldığı programda Buca Cezaevi’ne değinerek “Bakanlık olarak İzmir’in talebini dikkate alıyoruz. Depreme dayanıklılığı ve çağdaş görünümden uzak bu cezaevi İzmir’e yakışmıyordu. Artık Buca Cezaevi’ni kapatma kararı aldık. Burası İzmir’imize yakışır şekilde, cezaevi olarak değil, en güzel şekilde değerlendirilecek. Oraya mahkum, tutuklu almıyoruz. İzmir’imiz için hayırlı olsun. İzmir’imizin şehir içinde kalan bu yapısı daha güzel şekilde değerlendirilmiş olacak" açıklamasıyla, cezaevinin kapatıldığını kamuoyuna duyurdu.

Depreme dayanıklı bir binanın tesis edileceği söylenen alanla ilgili, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER