için kaldı

Hollandalı yatırıma uzun vadeli bakıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre Hollanda, Türkiye’ye 2002-Ekim 2020 döneminde en çok uluslararası doğrudan yatırım yapan ülke konumunda bulunuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hollandalı yatırıma uzun vadeli bakıyor

Hollandalı yatırımcıların Türkiye’deki yatırımlarına ilişkin bilgi veren Hollanda ve Türkiye Ticaret Odası Derneği (CNNT) Başkan Yardımcısı Peter Wolters, iki ülke ekonomik ilişkilerini değerlendirdi. Hollanda’nın Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım tutarının halen 26 milyon dolar seviyesinde olduğunu ifade eden Wolters, bunun Türkiye’ye gerçekleştirilen toplam yabancı yatırım tutarının yüzde 16’sına tekabül ettiğini söyledi. Anadolu Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Wolters, Türkiye’deki Hollandalı yatırımcı sayısının artmasında sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik taahhütlerin gerçekleştirilmesinin etkili olduğuna işaret etti.

KOBİ’LERE DESTEK

Hollandalı yatırımcıların Türkiye’deki yatırımlarının detaylarına ilişkin bilgi veren Wolters, Hollanda kalkınma bankalarının Türkiye’deki kiralama şirketleriyle çalışma konusunda güçlü bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti. Wolters, bu alanda KOBİ’lerin verimli enerji ekipmanlarına yatırım yapmalarını sağlamak için finansman kullanmalarına yardımcı olduklarını ve böylece yenilenebilir enerji teşvik edilirken, endüstriyel operasyon maliyetlerinin düşürüldüğü dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER