İngiliz hükümetine, soykırım yapan Çin'le ticaret anlaşması yapılmasın çağrısı

İngiltere'de muhalefet ve bazı iktidar partisi üyeleri, Çin'in Uygur Türklerine yönelik işkence, tecavüz ve zorla kısırlaştırma suçu işlediğini belirterek hükümete, soykırım yapan ülkelerle ticaret anlaşmaları imzalanmasının önlenmesini öngören tasarıyı kabul etmesi çağrısı yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngiliz hükümetine, soykırım yapan Çin'le ticaret anlaşması yapılmasın çağrısı

Eski Muhafazakar Parti lideri Iain Duncan Smith, parlamentodaki konuşmasında, Çin'in "yeniden eğitim kampları" dediği Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlık mensuplarını zorla tuttuğu yerlerde yaşananları, Yahudi Soykırımı'na benzetti.

Iain Duncan Smith "Korkunç taciz ve tecavüzler, toplama kampları, kısırlaştırılan insanlar, kötü muamele, istismar, işkence. Bunlar 75 yıl öncesindenmiş gibi ama değil, şimdi yaşanıyor." dedi.

Bireylere yönelik yaptırımlar uygulanması gerektiğini kaydeden Iain Duncan Smith, bu suçlara ilişkin gerekli tüm kanıtların bulunduğunu ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER