Koronavirüs aşı ekibini gören Sıddık dedenin gözyaşlarımı tutamadı

Türkiye'de salgın dolayısı ile yapılan koronavirüs aşı sayısı 10 milyon 280 bini aştı. 81 yaşındaki Sıddık Çakmak, evine gelen sağlık ekibini görünce "Bizim sahibimiz var" diyerek sevinç gözyaşları döktü. Çakmak, ''Devletime canım feda olsun. Bizim için kalkıp buralara gelmişler. Devletin yanımızda olmasını görmek güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Koronavirüs aşı ekibini gören Sıddık dedenin gözyaşlarımı tutamadı

Erzurum'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşı çalışmalarına devam eden sağlık personeli, köyünden çıkamayan vatandaşlara hizmet vermek için karlı yolları aşıp görevlerini fedakarca yürütüyor. Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen öncelik sırasına göre ücretsiz yapılan aşılama faaliyetini sürdüren sağlık ekipleri, sistemlerinden ön kontrollerini yaptıktan sonra aşıya uygun olan kişinin onayını da alarak aşılama sürecini tamamlıyor.

DUYGULANDIRDI

Merkez Aziziye İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Muhammed Berat Alkan, hemşireler Şengül Yıldız, Esra Kaplan ve anestezici Muhammet Yılmaz, yaşlıları ev ortamında aşılamak için köylerine gitti. İl ve ilçe merkezlerinin yanı sıra kırsal ve yüksek kesimlerde kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde de aşı çalışmalarını sürdüren ekipler zaman zaman karlı yollarda yürümek zorunda kaldı. Ekibin ilk durağı 81 yaşındaki Şeref Özmen'in yaşadığı Sarıyayla köyü oldu. Özmen'i aşılayan ekip, daha sonra Farize- Sıddık Çakmak çiftinin yaşadığı Başçakmak köyüne ulaştı. Aşılama sırasında 4 çocuk babası Sıddık Çakmak, "Bizim sahibimiz varmış" diyerek ağlamaya başladı. Sağlık ekibini de duygulandıran Çakmak, "Üç kızım evlenip gitti, köyde bir oğlum kaldı.Koronavirüs aşı ekibini gören Sıddık dedenin gözyaşlarımı tutamadı - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER