Antalya, yatırımcıların ve konut almak isteyen yabancıların da gözdesi

Türkiye'de "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen ve dünyanın dört bir köşesinden turist çeken Antalya, yabancı yatırımcı ve konut satışında önemli bir potansiyeli barındırıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Antalya, yatırımcıların ve konut almak isteyen yabancıların da gözdesi

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Antalya, yerleşik yabancı nüfusuyla, yabancı yatırımcısıyla da dikkati çekiyor.

90 ülkeden 94 binden fazla yerleşik yabancının yaşadığı kent, Rusya, Almanya ve İran sermayeli firmalar başta olmak üzere 108 ülkeden de yatırımcı çekiyor.

Yabancıya konut satışında da ciddi potansiyele sahip olan Antalya'da, mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52'lik bir artışla 889 konut satışı gerçekleşti. Bu rakam, rekor olarak değerlendirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER