için kaldı

Çocuklarınızla birlikte yemek yapmak için 5 harika sebep

Çocuklarla mutfağa gitmek ebeveynler için biraz yorucu olabilir ama oldukça keyiflidir. Özellikle çok fazla yemek seçen çocuklara mutfağı sevdirmek ve birlikte yemek yapmak, onları da yemeye teşvik edebilir. İşte çocuklarınızla birlikte yemek yapmak için harika sebepler…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çocuklarınızla birlikte yemek yapmak için 5 harika sebep

Çocuklar aşina olmadıkları yemekleri tatma konusunda endişeli olur. Bunu ortadan kaldırmanın en iyi yolu da mutfakta size yardım etmesini sağlamak. Yeterince pratikle, çocuğunuz bir gün size lezzetli bir yemek pişirebilecek. Size de çocuğunuzla mutfakta olmanın tadını çıkarmak kalıyor.

Diğer duyuları harekete geçirin

Çok fazla yemek seçen bir çocuk için, alışılmadık bir yemeği tatmak bazen korkutucu olabilir. Çocuğunuzun, yemek pişirirken tat dışında başka duyuları kullanarak yiyecekleri keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz. Yiyecekler ile olumlu ilişkiler kurmasını sağlayın. Hamuru yoğurmak, sebzeleri durulamak ve marulu parçalamak, yiyeceklerle bağ kurmayı sağlayabilir. Yemek yerken yaşadığımız karmaşık tatlar hem dilden gelen tat duyumlarından hem de burun kokusundan gelir. Yeni malzemelerle yemek pişirirken, bazı çocuklar tadına bakmak istemeyebilir. Böyle bir durumda, önce bir yiyeceğin koklamasını isteyebilirsiniz. Bu seçenek gelecekte tadım için bir temel oluşturabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER