için kaldı

Son dakika... Faizsiz, kefilsiz 3 yıl ertelemeli kredi fırsatı

Koronavirüs pandemisinden etkilenen küçük ve orta ölçekli şirketlere KOSGEB kredi vermeye başladı. Krediyi alabilmek için koronavirüs pandemisi öncesinde faal olarak işletmenin çalışıyor olması gerekiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Faizsiz, kefilsiz 3 yıl ertelemeli kredi fırsatı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla pandemiden olumsuz etkilenen mikro işletmelere 30 bin liraya kadar, küçük işletmelere ise 75 bin liraya kadar kredi verileceği açıklanmıştı. 3 yılı geri ödemesiz olan kredi üstelik faizsiz ve teminatsız. Bir başka ifadeyle bedava olan 5 milyar lira bütçeli Hızlı Destek Programı’na başvurular 3 Mayıs’ta başlamış ve 21 Mayıs’ta sona ermişti.

Posta Gazetesi'nin haberine göre, destek paketi için koşulların esnetildiği ve artık ciro kaybı kriterinin aranmadığı ikinci etap başvuruları ise 21 Haziran’da başlayarak dün sona ermişti.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, daha fazla işletmenin yararlanabilmesi için sürenin 28 gün daha uzatıldığını açıkladı. Kurt, “Şartları sağlayan mikro ve küçük ölçekli işletmeleri desteğimizden faydalanmaya davet ediyoruz” dedi. Başvurular, e-Devlet üzerinden 6 Ağustos’a kadar yapılabilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER