için kaldı

Maket uçağın beyni çözüldü, fırlatan vuruldu

Fırat Kalkanı bölgesinde PKK’nın saldırı girişiminde kullandığı maket uçak düşürüldü. Yapılan teknik incelemede uçağın beyni çözüldü ve fırlatan teröristin yeri tespit edildi. Yapılan nokta operasyonuyla o terörist etkisiz hale getirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Maket uçağın beyni çözüldü, fırlatan vuruldu

TSK, terör örgütü PKK’nın ardı ardına yaptığı başarısız saldırı girişimlerinde kullandığı maket uçakların şifresini çözdü. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Fırat Kalkanı bölgesinde düşürülen PKK’ya ait maket uçaktaki beyin kartı teknik ekipler tarafından ayrıntılı şekilde incelemeye alındı. Yapılan çalışma sonucu karttaki tüm bilgiler çözülerek, uçağın nereden fırlatıldığı ve tam fırlatma noktası tespit edildi. Bu sayede fırlatılan yere nokta operasyonu yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından dün yapılan paylaşımda, “Fırat Kalkanı bölgesindeki bir üs bölgemize yönelik maket uçak saldırısı personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde önlendi. Düşürülen maket uçağın üzerindeki kart incelenerek uçağın fırlatıldığı nokta belirlendi. Uçağın fırlatıldığı noktaya düzenlenen operasyonla da bir PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi” bilgisi verildi.

BEYİN KARTI KANADA’DAN MI?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER