Sahte koronavirüs aşı kliniğine şok baskın!

Ekvador'un başkenti Quito'da halka sahte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapan kliniğe baskın düzenlendi. Halk sağlığını tehdit eden korkunç olayda kullanılan sahte aşının içindeki malzemelerin ne olduğu ise araştırılıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sahte koronavirüs aşı kliniğine şok baskın!

Ekvador polisi, başkent Quito'nun güneyindeki Guamani Mahallesinde hastalara bilinmeyen bir madde enjekte eden ve bunun koronavirüs aşısı olarak sunulan gizli bir kliniğe baskın gerçekleştirdi.

Vatandaşların şikayetleri üzerine düzenlenen operasyonun ardından açıklama yapan yetkililer, söz konusu kliniğin kayıtlarda "spa ve zayıflama merkezi" olarak kayıtlı olduğunu belirtti. Ancak kurumun herhangi bir izin almadan “Kovid-19 Tedavi Merkezi" olarak çalıştığı bilgisi üzerine operasyonun düzenlendiği aktarıldı.

Yetkili Cesar Diaz, "Duygularla, acılarla oynayarak bu tür maddeleri satarak vatandaşların sağlıklarıyla oynuyorlar" diye duruma isyan etti. Yerel makamlar konuyla ilgili soruşturma başlatırken, koronavirüse karşı aşı dağıtmaya yetkili tek kurumun Sağlık Bakanlığı olduğu ifade edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER